Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Hoe ‘vet’ is dat?!’
  Rate this post

  Mijn hele leven ben ik al te zwaar geweest. Ik werd gepest, want ik was het dikkerdje van de groep. Ik kon niet die leuke kleren aantrekken die de rest van mijn omgeving wel aankon. Ik vond een manier om mijn overgewicht te accepteren en daardoor ging het mis. Want doordat ik het ging accepteren, kwam ik juist beetje bij beetje in gewicht aan en sloop de ongezonde levensstijl erin.

  Ik hoorde steeds meer om mij heen, dat mensen zich zorgen om mij maakten, dus ik besloot om op de weegschaal te gaan staan. Ik schrok enorm van wat ik zag. Ik begon met gezond te eten en 5 keer per week naar de sportschool te gaan. Het ging erg goed, totdat mijn vader kwam te overlijden. En omdat ik een enorme emotie-eter ben, slopen de kilo’s er weer aan. Een half jaar later had ik de moed om opnieuw op de weegschaal te gaan staan. Van de 15 kilo’s die ik was afgevallen, zaten er weer 10 aan!

  Zo kon het niet verder gaan. Ik hoorde van een vriendin van mijn moeder over het Cambridge Weight Plan en ging op onderzoek over wat dat nu precies inhield. Zo kwam ik bij mijn consulent, Roos Zantkuyl, terecht. In overleg hebben we besloten om het programma van 500 kcal te doen. Het voordeel daarvan is, dat je snel afvalt en je lichaam in een milde ketose komt, waardoor je geen last van buikhonger hebt. Veel mensen vonden het drastisch, maar voor mij werkte dit! Ik hoefde niet, na mijn werk, erover na te denken wat ik zou moeten eten. Ik had een standaard Cambridge-maaltijd die op mij stond te wachten. Geen foute maaltijden meer en eigenlijk even een vorm van resetten van mijn eetgewoontes. Daarbij ga ik wekelijks bij Roos wegen en bespreken we hoe het gegaan is die week.

  In augustus waren er de Haarlem Jazzdagen. Natuurlijk ging ik daarnaartoe om mijn oude band te zien spelen. De bandleden herkenden mij in eerste instantie niet. Een van hen zei later: ‘Ik dacht nog: ‘Wat een lekker wijf staat daar naar mij te zwaaien.’ Wat een compliment! En het afvallen heeft zeker mijn zelfvertrouwen een boost gegeven. Ik ben die avond het podium opgeklommen en heb daar samen met mijn oude band onverwachts nog een performance gegeven! Echt gaaf!

  Ik ben nog niet klaar met Cambridge, maar ik heb er alle vertrouwen in omdat het mij goed helpt. Het motiveert omdat je in zo’n korte tijd zoveel gewichtsverlies hebt en dat stimuleert om door te gaan. Ik ben nu in kleine 5 maanden zo’n 25 kilo kwijt. Hoe ‘vet’ is dat?! En ben nog steeds gemotiveerd om ook die laatste 5 kilo’s kwijt te raken. Ik heb gemerkt dat structuur in mijn leven en eetpatroon mij helpt.

  Ik kan Cambridge Weight Plan en mijn consulent, Roos Zantkuyl, zeker aanraden, omdat ik bij mezelf zie hoeveel resultaat ik zie… Niet alleen fysiek, maar ook mentaal! Het is fijn dat Roos mijn consulent is. Zij was en is mijn stok achter de deur om mijn einddoel te gaan halen!

  – Angie Scialo –

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply