Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Hoe vitaal is jouw bedrijf?

  Bedrijfsvitaliteit wordt steeds meer toegepast in het bedrijfsleven. Veel werkgevers zijn zich bewust van de gezondheid van hun werknemers. Het past ook binnen het maatschappelijk verantwoord ­ondernemen (MVO).

  Mirjam Veltman: ‘Praktijk voor Leefstijl houdt zich samen met Vital Core Business bezig met de gezondheid van jouw bedrijf. ‘Bedrijfsvitaliteit’ is meer dan een appel in de kantine, een bordje bij de lift met de tekst ‘Neem eens vaker de trap’ of een workshop van een topsporter. Doe je als bedrijf nu écht aan vitaliteit, dan organiseer je ook nog een inspiratiedag of een bootcamp op het buitenterrein. Vital Core Business gelooft hier niet in. Wij noemen dit ‘pleisters plakken’. Mensen zijn goed in het plakken van pleisters: we plakken het gevolg af en kijken verder niet naar de oorzaak.’

  Ondernemer én bedrijf gezond
  ‘Wij willen graag samen met jou kijken hoe gezond jij bent en hoe gezond jouw bedrijf is. Die aspecten hebben namelijk invloed op elkaar. Als jij als ondernemer niet gezond bent, heeft dit invloed op het bedrijf en de (financiële) gezondheid van je bedrijf. Maar is jouw bedrijf (financieel) niet gezond, dan heeft dit invloed op jouw gezondheid (stress en dergelijke).’

  Er wordt gewerkt op 3 niveaus: individueel, team / afdeling, organisatie / directie.
  • Op individueel niveau gaan wij daadwerkelijk met de ­gezondheid van jouw werknemer aan de slag: voeding, beweging, ontspanning, zingeving en de basisbehoeftetheorie op de persoon (nieuwe vorm verander­management) in combinatie met een ‘vital compass’. Een hightech scan op het gebied van gezondheid, zowel fysiek als psycho-emotioneel.
  • Op teamniveau gaan wij kijken en coachen op de team­samenstelling, samenwerking, marketing en basis­behoeften team.
  • Op organisatieniveau gaan wij met jou een 4D-scan doornemen op het gebied van strategie, innovatie, marketing (KISS marketingmethode) met een nieuw ontwikkeld businessmodel.
  Wanneer je op deze drie niveaus jouw bedrijfsvitaliteit toepast, dan pas is jouw bedrijf in balans.

  Het mooie van het nieuwe systeem is dat jouw bedrijf innovatief en gezond blijft, doordat je het blijvend kunt ­implementeren en het daadwerkelijk een onderdeel van jouw bedrijf wordt in plaats van een vinkje in het beleidsplan of het plakken van een pleister.

  Wil je als ondernemer meer informatie? Neem dan contact op met Mirjam Veltman. Of kijk op ­www.­vitalcorebusiness.com of www.praktijkvoorleefstijl.nl voor een individuele aanpak.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply