Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hoe wil je dat je uitvaart eruitziet?
  Rate this post

  Je staat nog midden in het leven: je hebt mogelijk een partner, hebt kinderen, familie, vrienden, werk… En toch komt er een dag dat je er niet meer bent en de anderen achterblijven. Hoe bespreek je je eigen sterven? Dat is best moeilijk. Maar hoe moeilijk het ook is: het is zó belangrijk.

  Sommige mensen zijn heel goed in staat om hun eigen uitvaart vorm te geven. Maar ook dan kunnen ze hulp gebruiken om bepaalde zaken te laten vastleggen of om een indicatie van de kosten te krijgen. Andere mensen zijn hiertoe niet in staat. Soms hebben zij geen idee van de ­mogelijkheden en willen zij daarover geïnformeerd worden. Of zij zijn niet in staat om in een emotioneel zware periode het naderende einde en de uitvaart met elkaar te bespreken. En helemaal moeilijk is het als mensen er alleen voor staan, want wie zorgt er dan voor dat de uitvaart volgens hun wensen gaat verlopen?

  Keuzes
  De uitvaartverzorger van Monuta Drachten regelt niet alleen een uitvaart, maar is er ook om deze van te voren te bespreken en te helpen bij het vormgeven van de uitvaart. Hoe wil je dat je uitvaart eruitziet? Wil je gecremeerd of ­begraven worden? Moeten er rouwkaarten gemaakt ­worden en zo ja: wat moet erop komen te staan? Hoe ga je om met social media? Wie wil je dat er spreekt? En misschien wel het belangrijkste: welke rol speelt je partner en hebben de kinderen een actieve bijdrage, en welke is dat dan? De uitvaartleider helpt niet alleen om alles in kaart te brengen, maar wil ook inspireren, met als doel een uitvaart die bij je past en die eer doet aan de persoon die je was.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply