Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hoe yoga hoofdpijn kan aanpakken
  Rate this post

  Er zijn diverse vormen van hoofdpijnklachten. Hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door angsten, depressies, stress of slechte voeding. Je kunt het tegengaan met een pijnstiller, maar je kunt ook van je klachten afkomen door ontspanningstechnieken, door hulp te zoeken voor je angst of depressie, of door de juiste voeding te eten.

  Yoga is effectief in het terugdringen van  hoofdpijn. Dit kan via:
  1) enkele yogahoudingen:
  * De ‘hoofd van de koe’-houding. Die voorkomt spanning in nek, bovenrug en schouders,  waardoor hoofdpijn tegengegaan wordt.
  * De ontspannen hoofdrol
  * De ontspannen schouderrol
  2) ademhalingsoefeningen, zoals de leeuwademhaling of de afwisselende neusademhaling.
  3) edelstenen, zoals de amethist. Deze wordt vaak gebruikt bij migraine of hoofdpijn.
  4) Mudra. Met je linkerhand duw je met je duim tegen het derde kootje van je middelvinger en breng je je ringvinger in je handpalm tegen je duimwortel. Met je rechterhand breng je de duim, wijsvinger en middelvinger tegen elkaar aan. Zit enkele minuten stil en houd je ademhaling laag in je buikgebied.
  5) drukpuntmassage. Er lopen diverse meridianen over je hoofd. Iedere meridiaan zorgt voor een andere vorm van hoofdpijn. De blaas­meridiaan loopt boven op je hoofd, de maagmeridiaan meer bij je aangezicht, de galblaasmeridiaan aan de zijkant van je hoofd (omdat je geen beslissingen neemt en twijfelt) en bij de  achterkant van je schedelrand, omdat die vatbaar is voor wind in het voor- of najaar.
  Interesse in een proefles of in online yogalessen, die je thuis in je eigen tijd en tempo kunt volgen? Kijk op de website van De Yogaboerderij!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply