Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Je hoeft er niet mee te leren leven!

  Je hebt last van terugkerende, chronische klachten, waarvan de oorzaak soms vaag en onduidelijk is. ­Luister niet meer naar sussende opmerkingen als: ‘Je moet er maar mee leren leven’ of ‘Het zit tussen je oren’. Mesologie kan helpen om helder te krijgen wat de oorzaak is van je klachten én wat je kan doen om ze weer op te lossen. Zo zul je je snel weer beter voelen!

  Je hebt misschien last van vage klachten, zoals vermoeidheid of hoofdpijn. Of misschien slaap je slecht, pieker je veel en zit je om een bepaalde reden niet lekker in je vel. Het kan ook zijn dat je lijdt onder een ziekte die niet meer te genezen is. Het is dan soms wel mogelijk om de omstandigheden wat meer dragelijk te maken. Een andere manier van kijken biedt soms de uitkomst, bijvoorbeeld door middel van mesologie. Hiervoor kan je terecht bij Mesologie Gorecht Groningen.

  Mesoloog
  Zeg dat nog eens, meso- wat? ‘Meso’ staat voor ‘midden’ en komt van het woord ‘mesoderm’. Mesoderm is het bindweefsel waar alle fysiologische processen plaatsvinden. Zweverig? Welnee! De leer zit tussen regulier en alternatief in. De basis is een integratie van verschillende vormen van geneeskunde, waaronder de academische kennis uit de reguliere geneeskunde, de Chinese geneeskunde, osteopathie, homeopathie, kruidenleer, orthomoleculaire geneeskunde (vitaminen, mineralen) en de voedingsleer. In deze rijke basis schuilt de kracht: een mesoloog gaat op zoek naar disfuncties in orgaansystemen (lever, hart, milt, longen, nieren en darmen). Op basis van deze bevindingen kan het lichaam gericht worden ondersteund, zodat het de kracht en evenwicht vindt om te herstellen.

  Hoe ziet een consult eruit?
  Omdat iedereen uniek is en klachten persoonsgebonden zijn, is elke mesologiebehandeling maatwerk. Na het maken van een afspraak krijg je een intakeformulier toegestuurd. Hierop vul je een aantal belangrijke zaken in, zoals je precieze klachten, je medische voorgeschiedenis en de algemene symptomen. Dit formulier stuur je weer terug, zodat het aan het begin van het consult met je kan worden besproken. Het eerste consult bestaat uit een mesologisch onderzoek, dat onder andere bestaat uit pols- en tongdiagnostiek en het onderzoeken van de gewrichten, de huid en de organen. Om een goed beeld te krijgen van de functie van de organen, weefsels en hormoonhuishouding, doet de mesoloog ook nog een elektrofysiologische doormeting.

  Therapieplan
  Na het verzamelen en interpreteren van de onderzoeksgegevens, bespreekt de mesoloog de resultaten met je en krijg je een therapieplan voorgesteld. Je kunt denken aan een individueel voedingsplan en/of leefadvies en het advies van kruiden, ­homeopathische middelen en/of orthomoleculaire supplementen als vitamines en mineralen. Het kan ook zijn dat je weer verder wordt verwezen naar je eigen arts of andere specialist in de gezondheidszorg. Het consult bestaat uit 1,5 tot 2 uur, waarin je alle aandacht krijgt. Na een aantal weken vindt er nog een controleafspraak plaats.

  Goed om te weten
  De prijs van een consult is € 95,-. Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de behandeling uit het aanvullende pakket. Heb je vragen en wil je meer informatie, dan kun je vrijblijvend contact opnemen met de praktijk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply