Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Hoezo geen koffie?

  De zomer is in volle gang. Het wordt weer warm en misschien krijgen we een hittegolf. Het is belangrijk om genoeg te drinken. Dit is voor ouderen vaak een hele klus.

  Je moet ongeveer 1,7 tot 2 liter per dag drinken. Alle dranken tellen mee, en water is natuurlijk altijd goed, maar ook melk, ­karnemelk, ­vruchtensap, ijs, tomatensap, bouillon, smoothie, een extra zuiveltoetje, koffie en thee. Heb je moeite met drinken, neem dan eens wat vaker een kleiner glaasje. Frisdranken worden afgeraden. Die zijn te zoet.
  Zorg voor genoeg eiwitten, vitamines en zout. Omdat vochtverlies ook gepaard gaat met zoutuitscheiding, is het belangrijk om dit weer aan te vullen. Een beker bouillon, een zoute haring, een klein zakje chips of zoute stengels kun je nemen. Het drinken van thee verkleint de kans op een beroerte en verlaagt de bloeddruk. Aangeraden wordt om 3 koppen groene of zwarte thee per dag te drinken. Alcohol wordt ontraden, want dat drijft vocht af.
  Elke zomer verschijnt er wel een bericht in de media dat je beter geen koffie kunt drinken in verband met extra vochtverlies. Dit is een ­hardnekkig misverstand. Met name voor ­ouderen, die van hun kopje koffie houden, en zo hun vochtbalans op peil kunnen houden, is het drinken van koffie geen probleem. Gezonde volwassen kunnen 400 milligram ­cafeïne per dag innemen zonder dat er ­negatieve effecten te verwachten zijn; dat komt neer op ongeveer 4 kopjes koffie per dag. Dus geniet lekker van je bakkie koffie!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply