Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hoezo ‘ouderdom komt met gebreken’?!
  Rate this post

  Boeken, tijdschriften en de sociale media staan bol van adviezen om vitaal oud te worden. Drink voldoende melk (voor de botten), eet voldoende graanproducten (voor de vezels) et cetera. Maar zijn die algemene voedingsadviezen op iedereen toepasbaar?

  Het antwoord is ‘nee’: elk lichaam is uniek. Niet voor iedereen is melk of brood gezond. Denk maar aan mensen met allergieën, intoleranties en Prikkelbare Darm Syndroom. Zij verteren bepaalde voedingsmiddelen niet goed. Sterker nog: zelfs auto-immuunziektes en luchtweg­problemen kunnen een gevolg zijn van verkeerde voeding. Het is dus belangrijk dat je voedingsmiddelen tot je neemt die jíj kunt ­verteren. Niet iedereen krijgt meteen klachten: de invloed van verkeerde voeding kan jaren, zelfs decennia duren voor zich ziekte openbaart.
  Of je bepaalde voedingsmiddelen wel of niet verteert, is te meten. En meten is weten. Dan kun je díe voeding laten staan die niet goed voor je is. Als je daarbij ook nog eens een gezonde leefstijl aanhoudt, kun je je verheugen op ouderdom zonder gebreken!
  Voor meting, advies en begeleiding heeft Praktijk voor Optimaal Welzijn veel te bieden voor elke leeftijd. Of je nu 25 of 75 bent!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply