Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Homeopathie en darmklachten
  Rate this post

  Veel mensen hebben last van het ‘Prikkelbare Darm Syndroom’ (PDS). Huisartsen en specialisten zeggen meestal iets als ‘Leer er maar mee leven’ en sturen je naar een psycholoog. Ofwel, er is niets aan de hand en niets aan te doen. Wij homeopaten denken daar heel anders over.

  PDS kan het leven in meer of mindere mate ontregelen, zowel bij kinderen als volwassenen. Bij sommige mensen is het dagelijks aanwezig, bij anderen juist in periodes of onverwachts. Met lichte of ernstige buikpijn, vaak last van stinkwinden, verstopping en/of diarree en slecht in je vel zitten.
  Echt weg gaan de klachten bijna nooit en het beperkt je leven. Soms helpt het door goed op je voeding te letten, meestal niet. Soms helpt het je leven zo stressloos mogelijk inrichten, maar wil je dat wel? Het zijn eigenlijk allemaal aanpassingen om het zo draaglijk mogelijk te maken. Het onderliggende probleem, de zieke overprikkelde darm, wordt niet aangepakt, maar ontzien.
  In de homeopathie kijken we naar de darmklachten in de context van jouw geheel: vaak zijn je darmen een zwakke schakel in jouw systeem. We willen weten wat de ­specifieke kenmerken zijn van jouw darmklachten, ­wanneer ze vooral de kop opsteken, sinds ­wanneer je er last van hebt, wat voor soort pijn je hebt, wat je doet als de pijn heftig wordt: ga je liggen, met warme kruik of liever er hard op drukken en dergelijke.
  Wij gaan op zoek naar patronen van je lichaam als geheel en geven op basis hiervan homeopathische medicijnen. Soms snel, soms geleidelijk verbeteren je klachten en kun je weer zorgeloos leven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply