Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hoofdpijn? Massage helpt
  Rate this post

  Hoofdpijn is een zeer veel voorkomende klacht die heel veel verschillende oorzaken kan hebben, waaronder lichamelijke overbelasting, stress, slaaptekort, (verkeerde) voeding, te weinig vochtinname en leefgewoonten.

  Twintig procent van alle Nederlanders, dat is één op de vijf, heeft minstens één keer in de week hoofdpijn. 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben migraine. Voor veel mensen zorgt hoofdpijn ervoor dat ze niet goed meer kunnen functioneren in het dagelijks leven. Velen hebben het hele medische circuit doorlopen zonder echt resultaat, behalve het voorgescheven krijgen van medicatie. Denk hierbij aan Imigran of Maxalt. Deze zogenoemde ‘triptanen’ helpen veelal tijdelijk.
  Ik heb een opleiding Hoofdpijnmassage gevolgd. Na een uitvoerige testfase bleek dat deze massage wel degelijk een positief effect kan hebben op de vele vormen van hoofdpijn. Begin 2012 ben ik gestart met deze hoofdpijnmassage in mijn eigen praktijk, met heel goede resultaten.
  Een intakegesprek gaat vooraf aan de behandeling. Een behandelplan wordt opgesteld, afspraken worden gemaakt. En, heel belangrijk: alles gebeurt in overleg.
  Met massages kun je veel meer dan mensen denken. Je hebt veel te maken met de bloeddruk en de bloedsomloop. Medische klachten kunnen hierdoor worden beïnvloed. Het is daarom heel belangrijk om te kijken of de oorzaak van de klachten een medische achtergrond heeft. Bij twijfel zal ik altijd in overleg met mijn cliënt een specialist laten raadplegen voordat ik aan de behandeling begin. Op die manier wil ik ervoor zorgen dat er altijd op medisch verantwoorde wijze gewerkt wordt. Ik wil verder kijken dan de klachten alleen: samen met jou ga ik op zoek naar de oorzaak.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply