Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hoofdpijn, migraine en acupunctuur
  Rate this post

  Hoofdpijn of migraine zijn klachten ten gevolge van verhoogde spierspanningen in nek en hoofd of van abnormale verwijding van de bloedvaten in het hoofd. Oorzaken als tumoren, hypertensie, auto-immuunprocessen als arteriitis temporalis zijn hierbij uitgesloten.

  De behandeling die volgt, is gebaseerd op pijnstillers of antimigrainemiddelen. Deze middelen bieden niet voor iedereen het gewenste resultaat. Daarnaast kennen deze medicatie bijwerkingen. Een andere mogelijkheid is Chinese geneeskunde, zoals acupunctuur of massage. Het grote voordeel van Chinese geneeskunde is dat er per persoon een individuele behandeling wordt aangemeten. Er zijn immers diverse oorzaken voor hoofdpijn of migraine:
  De maatschappij zorgt voor een hectisch bestaan. Het licht van een beeldscherm geeft te veel stimulatie aan de hersenen, waardoor het hoofd overbelast raakt. Met de mobiel en iPad wordt er overal en in elke houding van deze tools gebruik gemaakt. Een verkeerde houding kan leiden tot hoofdpijn of migraine.
  Dit verklaart waarom één soort behandeling of medicatie niet iedereen met hoofdpijn of migraine zal helpen. In tegenstelling tot Chinese geneeskunde. Een Chinese diagnose is het antwoord op de vraag ‘waarom heeft deze persoon hoofdpijn of migraine?’. Hierna volgt een individueel behandelplan, acupunctuur in combinatie met massage, bewegings- en voedingsadvies of Chinese kruiden. Hierdoor biedt Chinese geneeskunde als acupunctuur een gewenst resultaat zonder medicatie bij hoofdpijn of migraine.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply