Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hoofdpijn, nekpijn, oorsuizen?
  Rate this post

  Bijna iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Hoofdpijn door te weinig vocht of dichte voorhoofdsholtes. Hoofdpijn door warmte of koude, of door inspanning. Hoofdpijn door spierspanning, of een nekwervel die niet goed functioneert. Ook kan hoofdpijn een hormonale invloed hebben. Zo zijn er vele oorzaken te bedenken.

  Hoofdpijn uit zich dan ook op verschillende manieren: eenzijdig, voorin het hoofd, achter in het hoofd, een baan of band om het hoofd, kloppend, stekend, met aura’s, met oorsuizen. Het is belangrijk om te achterhalen wat voor soort hoofdpijn je hebt en waar de oorzaak aan ten grondslag ligt, om gericht te kunnen behandelen. Een nieuwe en gerichte behandelmethode vraagt een nauwkeurige aanpak. Na een vraaggesprek volgt een onderzoek. Hierin wordt de invloed vanuit de wervelkolom en de fascies in de rug, de nek, het aangezicht en het hoofd meegenomen. Tijdens de opvolgende behandelingen wordt doorgaans getest in hoeverre de betreffende behandeling effectief is. Op deze manier kan ter plaatse de behandeling worden aangepast op de status van dat moment. De patiënt wordt hierin volledig betrokken, ­zodat hij/zij begrijpt wat er gebeurt en hierdoor inzicht krijgt in wat hij wel of niet moet doen om het behandelproces een optimale kans te bieden.
  Deze nieuwe efficiënte behandelmethode zorgt ervoor dat langdurige hoofdpijnklachten, nek-/ schouderpijn en oorsuizen tot het ­verleden mogen horen. Wil je hierover meer informatie, dan kun je terecht bij teLIJF, Paramedisch Centrum Vorden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply