Rate this post
 • Hoog- en stressgevoelig…
  Rate this post

  Annek Tol en Annelyn de Boer begeleiden in hun praktijken mensen die gevoeliger zijn dan de gemiddelde mens, ook wel Hoog Sensitieve Personen genoemd, of HSP. Eén op de vijf heeft deze rijke karakterstructuur die vele mogelijkheden en kwaliteiten in zich herbergt. Helaas kampen echter veel gevoelsmensen – en zeker de gevoelsvrouwen – met te veel overprikkeling, een te hoog stressgevoel en een grote mate van onrust. Dit komt hun zelfvertrouwen meestal niet ten goede.

  De eisen vanuit de maatschappij én de eisen die zij zichzelf opleggen komen daar nog eens bij, want HSP zijn mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ze hebben een neus voor perfectie en zijn vaak zeer ambitieus. Zowel op het werk als in hun privéleven kan dit tot problemen leiden. Vandaar dat veel hooggevoeligen hun weg vinden naar Annek en Annelyn om hun leven weer ‘terug te krijgen’, zodat zij hun enthousiasme, speelsheid en energie weer ervaren en kunnen uitdragen.

  Ben jij een HSP of vermoed jij dat je ook een Hoog Sensitief Persoon bent? Doe de ‘HSP en werk-test’. Op beide websites vind je ook de algemene HSP-test terug en meer informatie over hoogsensitiviteit.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply