Rate this post
 • Hooggevoeligheid is een modeverschijnsel
  Rate this post

  Hooggevoeligheid is een modeverschijnsel in die zin, dat er de laatste tijd veel meer aandacht voor is. En daar ben ik blij mee, want het komt best vaak voor, ook bij kinderen.

  Circa 20% van de mensen is in meer of mindere mate hooggevoelig. Het zenuwstelsel van een hoogsensitief persoon (HSP) is scherper afgesteld. Prikkels komen harder binnen. Een HSP heeft meer tijd nodig om prikkels te verwerken. Dat is een hele uitdaging in onze maatschappij met zóveel prikkels. Je kunt snel overprikkeld raken.

  ‘Heb ik een hoogsensitief kind (HSK)?’
  Is je kind of puber vaak vrij rustig, maar komt het bozig uit school en kun je er dan niets mee beginnen? Of gaat het juist ontroostbaar huilen? Een HSK voelt zich anders dan normaal. Vaak zijn ze slim voor hun leeftijd. We kunnen ons kind ervaren als gevoelig, onzeker of verlegen. Soms vertelt het dat het spoken of overleden mensen ziet. De kans bestaat dat je kind HSK is.

  ‘Hoe kan ik m’n kind helpen?’
  HSK’s zijn snel overprikkeld. Ze vluchten vaak van hun lijf in hun hoofd. Je kunt je kind helpen ontladen door rustmomenten in te bouwen. Verder helpt bijvoorbeeld douchen, massage, sporten, knutselen en tekenen.

  Een steuntje in de rug nodig? Ik help je kind om weer te stralen. Dat doe ik door te kijken wat jij of wat jouw kind specifiek nodig heeft. Want ieder kind is uniek.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply