Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hooikoorts? Allergie? Weg ermee!
  Rate this post

  Herkenbaar? Bij de eerste lentedagen ­geniet iedereen van de eerste zonnestralen. Hup, lekker naar buiten, de tuin in of een rondje fietsen. Alleen jij zit binnen.  Of je bent wel buiten maar loopt rond met brandende ogen en een loopneus.  Die vervelende allergieën! 

  Hooikoorts is een veelvoorkomend probleem, net als andere allergieën trouwens. Een allergie is een overdreven reactie van ons immuunsysteem op volkomen onschadelijke stofjes.  Via onze ademhaling en ons eten, maar ook  via onze huid en ogen komt ons lichaam met deze stofjes (ook wel ‘allergenen’ genoemd) in aanraking. Allergenen kunnen bijvoorbeeld afkomstig zijn van graspollen of andere planten (in het geval van hooikoorts). Of je nu hooikoorts of een andere allergie hebt, de symptomen zijn vaak wel bekend: een loopneus, niezen, tranende ogen.

  Er zijn veel middelen op de markt die de symptomen bestrijden. Dat is vaak een eerste stap.  Met reflexzonetherapie pak ik niet alleen de symptomen aan, maar ook de onderliggende systemen in het lichaam die er invloed op hebben.  Onder andere de darmen (waar de klep van Bauhin zit, die mede oorzaak kan zijn van hooikoorts), de lymfeklieren (zorgen voor afvoer van de afvalstoffen in ons lichaam) en de bijnieren (spelen een rol bij het ontstaan van ontstekingen in het lichaam) worden aangepakt.

  Door voetreflex komt je lichaam meer in ­balans, verbetert de bloeddoorstroming en je krijgt er ontspanning voor terug. Kortom: je zorgt ervoor dat jouw eigen lichaam ‘beter in zijn vel komt te zitten’. En hierdoor maken allergenen minder kans. Kom maar op met dat rondje fietsen en tuinieren!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply