Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hooikoorts? Dat hoeft niet meer!
  Rate this post

  Het is weer de periode van hooikoorts, met niesbuien, hoesten, geïrriteerde ogen en soms benauwdheid en vermoeidheid. Hooikoorts is een allergie die veel ongemakken met zich meebrengt, en dat uitgerekend in de periode waarvan je met volle teugen wilt genieten!

  Hooikoorts wordt veroorzaakt door een overmatige reactie van het lichaam op het stuifmeel van bloeiende grassen, planten en/of bomen. Het stuifmeel wordt ook wel ‘pollen’ genoemd. De pollen zweven door de lucht en worden ingeademd. De meeste hooikoortsklachten worden veroorzaakt door de els en hazelaar, berk, grassen en bijvoet (onkruid). Op zonnige, warme, winderige dagen is de kans op pollen in de lucht het grootst.

  Hooikoorts wordt dus veroorzaakt door een overmatige reactie van het lichaam op pollen. Stuifmeel (pollen) is in principe een onschuldige stof, die geen kwaad kan als je het in de neus of ogen krijgt. Bij mensen met hooikoorts wordt histamine vrijgemaakt uit de mestcellen zodra stuifmeel in aanraking komt met de slijmvliezen van de ogen, neus, mond, keel of luchtpijp. Door de vrijmaking van histamine raken de slijmvliezen geprikkeld. Het zijn dus eigenlijk niet de pollen die de oorzaak zijn van de hooikoorts, maar de overmatige reactie van het lichaam hierop!

  Je kunt die reactie laten aanpakken door middel van voetreflex. De bloeddoorstroming wordt erdoor verbeterd en je lichaam komt weer in balans, zodat allergenen geen kans maken. Zo ga je toch een stuk fijner naar buiten!

  Els Klomp is een HBO-gediplomeerd voetreflextherapeut en is aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van het aanvullende pakket.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply