Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Hooikoorts? Wacht niet met het aanpakken ervan!

    Kun jij na een lange winter ook zo verlangen naar het voorjaar? De warme stralen van de lentezon, ontluikend groen, vogels die fluiten. Niesbuien, jeukende ogen en een moe en loom gevoel. Want ja, hoe fijn het voorjaar ook is, het is ook de start van het hooikoortsseizoen. Daar zat je nu net niet op te wachten.

    Je immuunsysteem reageert op stoffen, zoals het stuifmeel in de lucht, die je lichaam niet kent. Door een ‘allergische’ reactie probeert je immuunsysteem deze zogenaamde allergenen onschadelijk te maken. Je hooikoortsklachten zijn dus niet afkomstig van de rondzwevende pollen in de lucht, maar door de reactie van je immuunsysteem. In je lichaam bevinden zich allemaal meridianen (energiebanen). Ze zorgen ervoor dat je lichaam in balans is en optimaal kan functioneren. Is een meridiaan echter geblokkeerd, dan ga je klachten ervaren.
    Bij hooikoorts komen de allergenen binnen via je neus die weer onderdeel zijn van het longsysteem. De longen zijn niet alleen van belang bij het ademen en ruiken, maar ze verspreiden ook de energie door je lichaam. Bij hooikoorts ontstaat er een blokkade van je neus of luchtwegen. Met behulp van acupunctuur kan het afweersysteem versterkt worden. Acupuncturist Anita Dekker onderzoekt ook via de Chinese geneeskunde wat de onderliggende oorzaak van je klacht is. Wacht niet totdat je klachten op het ergst zijn, maar begin nu al met behandelingen. Dan heb jij je immuun-systeem op orde voordat de periode van niezen en jeukende ogen begint en kun je echt gaan genieten van de lente!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply