Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hoor jij ook bij de club?
  Rate this post

  Stress en vermoeidheid zijn vandaag de dag bijna een gewoonte geworden. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat je er niet bij hoort als je het niet hebt.

  Onze tijd kenmerkt zich door individualisme, ratio en vluchtigheid. En terwijl sociale media ons legio mogelijkheden bieden om contact te maken met de ander(en), lijken we ons daarin eerder te verliezen dan dat we onszelf zijn. De druk om je aan te passen aan de omgeving en mee te gaan in hetgeen er van je verwacht wordt, is nog nooit zo hoog geweest.
  Haptonomie gaat in de kern over bewustwording van je eigen persoonlijkheid, gevoel en drijfveren en de positie die je daarbij inneemt naar anderen. Haptonomie laat je ervaren hoe het voelt om trouw te zijn aan jezelf in verbondenheid met je omgeving, zonder je te laten leiden door oordelen en verwachtingen. Haptonomie maakt je bewust van wat je doet en laat je ervaren wat goed voor je is en wat niet, wat je past en niet past. Op basis hiervan leer je keuzes maken en grenzen aan geven, waarbij je je beweegt binnen het spanningsveld tussen autonomie (jijzelf) en verbondenheid (relatie met de ander).

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply