Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Hormonale onbalans? Er ís wat aan te doen!
    Rate this post

    Dat hormonen veel invloed kunnen hebben op ons doen en laten, weten wij als vrouwen maar al te goed. Bekende voorbeelden daarvan zijn de stemmingswisselingen en (vr)eetbuien waar menigeen last van heeft voor of tijdens de menstruatie en de opvliegers in de overgang. Blijkbaar hoort het er allemaal bij en zullen we het ermee moeten doen.

    De één heeft er meer last van dan de ander. Waar de ene vrouw alleen wat gezwollen en pijnlijke borsten heeft, terwijl er bij de ander echt sprake is van PMS. PMS is de afkorting van het pre-menstrueel syndroom. Voor veel vrouwen zijn de symptomen die tijdens de tweede helft van de menstruatiecyclus dusdanig heftig, dat ze er medische hulp voor inroepen. De klachten variëren van onder andere hoofdpijn, acne en krampen tot dwangmatig eten, stemmingswisselingen en zelfs depressiviteit.

    Hormonale onbalans
    Zodra de overgang of menopauze zijn intrede doet, vaak zo rond het 45ste jaar, doen klachten als opvliegers, nachtelijk zweten en eveneens stemmingswisselingen hun intrede. Ook hierbij geldt, dat de ene vrouw hier veel meer last van heeft dat de ander. Bij zowel PMS als de menopauze is er sprake van een verstoorde hormoonhuishouding. Veel functies in ons lichaam worden geregeld door hormonen. Je kunt je dan ook voorstellen dat door die hormonale onbalans veel andere processen in het lichaam eveneens ontregeld raken.

    Klachten beheersbaar maken
    ‘Ook al lijkt het er allemaal bij te horen, tóch is er best iets aan te doen’, weet osteopaat Saskia Breinburg. ‘Bijvoorbeeld door de doorbloeding rond de baarmoeder, de eierstokken of de darmen te verbeteren. Hierdoor kunnen veel klachten al snel verdwijnen om minder snel terugkomen. Vaak zitten de oorzaak en de plaats waar de klacht ervaren wordt overigens niet op dezelfde plek. Als osteopaat kijk ik namelijk naar het lichaam als geheel. Alles staat met elkaar in verbinding. Door blokkades op te heffen, verbetert de doorbloeding en worden afvalstoffen sneller afgevoerd, zodat je lichaam kans krijgt om zich te herstellen en de klachten die je rond je menstruatie of bij de overgang ervaart veel minder heftig worden en niet meer zo je leven beheersen.’

    Wist je dat…
    Osteopathie kan helpen bij vele klachten, zoals:

    – menstruatiepijnen
    – bekkeninstabiliteit
    – migraine en spanningshoofdpijn
    – vermoeidheidsverschijnselen

    Over Osteopathie Zaanstad
    Osteopaten Marc en Saskia van Osteopathie Zaanstad behandelen mensen in alle leeftijden: van baby’s tot mensen boven de 100. Ben je een intensieve sporter en kamp je met een vervelende blessure? Ook dan kun je osteopathie een kans geven. Nieuwsgierig geworden naar wat de specialisten van Osteopathie Zaanstad voor jou kunnen betekenen? Bel dan vrijblijvend voor meer informatie of voor het maken van een intake. Goed om te weten: osteopathie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply