Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Hormonen en de huid

  In onze huidtherapeutische praktijk zien wij veelal ­mensen met huid­problemen. Een huidprobleem kan zeer uiteen­lopende oorzaken hebben en kan bijvoorbeeld ontstaan als er een verstoring / verandering is in de hormoonbalans. De uitwerking hiervan op de huid kan divers zijn.

  Een hormonale verandering kan in de huid onder andere voor afname van het collageen zorgen, waardoor de huid zijn veerkracht en volume verliest. Daarnaast kan het bijvoorbeeld ook acne veroorzaken / verergeren, een vermindering of juist vermeerdering van de haargroei geven én een rol spelen in het ontwikkelen van pigmentvlekken in de huid. En zo zijn er nog tal van huidproblemen te bedenken waarbij een hormonale disbalans een (belangrijke) rol kan spelen in het ontstaan ervan.

  Het zou zó fijn zijn als wij je kunnen helpen met het in ‘balans’ brengen van jouw klacht. Dan kun je denken aan een uitgebreide huidanalyse, voorlichting in de voeding, specifiek ingaan en advisering rond de hormonale klacht, en het vervolgens toepassen van een geschikte behandeling / behandeltraject. Vanuit verschillende invalshoeken bekijken wij jouw klacht om je daarmee zo goed mogelijk te kunnen helpen met jouw probleem. Wij richten ons op een multidisciplinaire aanpak. Indien van toepassing bij jouw huidprobleem, en wanneer je dat wenst, is het mogelijk om een afspraak te maken bij onze cosmetisch arts voor aanvullende behandelingen.

  Ons doel is om jou lekkerder in jouw vel te laten zitten. Daar besteden wij alle zorg een aandacht aan. Een goede lichamelijke balans, zowel van binnen als van buiten, is hierbij van essentieel belang. Jouw huid is onze prioriteit!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply