Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hormonen in balans, goed gevoel
  Rate this post

  Wie kent het niet of wie zegt niet regelmatig: ‘Het zullen de hormonen wel zijn’? ­Enerzijds omdat wij voor elk gevoel een oorzaak willen hebben, anderzijds is het vaak zo dat men zich niet lekker in het vel voelt omdat de hormonen van slag zijn. Hormonen raken door een geringe vorm van spanning, stress of ongemak gemakkelijk uit balans.

  Het hormonale stelsel is een van de twee grote regelsystemen in het lichaam en de hormonen worden via het bloed getransporteerd naar de weefsels en organen die gevoelig zijn voor de hormonen. Daarbij hebben ze een stimulerende of remmende werking op het functioneren van die organen.
  Een aantal hormonen, zoals insuline of het schildklierhormoon, spelen een rol bij de stofwisseling. Andere hormonen spelen een belangrijke rol bij de menstruatie, de zwangerschap en de overgang. Het harmoniseren of balanceren van de hormonen is een vast ­onderdeel van een reflexzonebehandeling, omdat de hormonen, naast bovengenoemde taken, ook een rol hebben bij het algeheel welbevinden. In een periode van langdurige stress wordt te veel bijnierschorshormoon aangemaakt. Het lichaam komt in een staat van vechten of vluchten en is in constante paraatheid.
  Bij vrouwen kan een hormonale disbalans leiden tot menstruatiestoornissen, onvruchtbaarheid en overgangsklachten, en bij mannen tot erectiestoornissen en ook tot onvruchtbaarheid.
  Bij elke behandeling worden de hormoon­organen meebehandeld. Indien er geen directe hormonale klachten zijn, wordt harmoniserend gewerkt. Indien de klachten duidelijk hormonaal zijn, bijvoorbeeld bij overgangsklachten of infertiliteit wordt actief op dit hormoonstelsel behandeld.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply