Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hormonen in balans met gezonde voeding
  Rate this post

  ‘Ik eet gezond, beweeg voldoende, slaap goed. En toch voel ik mij niet lekker.’ Zo begint regelmatig een gesprek bij ­Evelien Engelage in haar praktijk. De reden is vaak dat de hormonen uit ­balans zijn. Maar daar hoef je gelukkig niet mee te blijven rondlopen. Je kunt daar namelijk zelf iets aan doen!

  Hormonen hebben een grote invloed op je ­lichaam tijdens de diverse levensfasen. Ze zorgen niet alleen voor de vruchtbaarheid, maar hebben ook invloed op processen in de hersenen, botten, hart en vaatstelsel, de borsten, slijmvliezen enzovoort. Daarom is het niet vreemd dat veranderingen in het hormoonstelsel, zoals puberteit, zwangerschap en overgang, kunnen leiden tot klachten.
  Vrouwen zitten hormonaal ingewikkelder in elkaar dan mannen. Het lichaam van de vrouw is in feite net een schakelkast, waarbij alles met elkaar verbonden is. Daarom is het ook niet vreemd dat vrouwen klachten ervaren.

  Wat kun jij hier zelf aan doen?
  Met juiste, ­gezonde voeding heb jij invloed op je ­hormonale balans. Voeding is altijd de basis, want veel mensen vullen hun lichaam in plaats van te voeden. Met de Puur Gezond-methode leert Evelien haar cliënten stap voor stap een gezonde leefwijze aan. Niet alleen voeding maar ook beweging, stress en hoe we mentaal in het leven staan heeft invloed op onze hormoonhuishouding. Deze aspecten komen tijdens de consulten uitgebreid aan bod, en samen zorgen wij ervoor dat jouw hormonen weer in balans komen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply