Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hormonen: kleine stofjes met grote gevolgen
  Rate this post

  Hoofdpijn, migraine en gevoelige borsten. Stemmingswisselingen, opvliegers en vreetbuien. Als vrouw weet jij maar al te goed wat een hormoonschommelingen voor effect op je lichaam kunnen hebben.

  Hormonen zijn belangrijke stofjes. Ze zijn verantwoordelijk voor allerlei belangrijke processen in je lichaam. Door stress of verkeerde voeding kunnen ze eenvoudig uit balans raken. Door menstruatie, zwangerschap en/of overgang weten de meeste vrouwen wel wat voor invloed geslachtshormonen kunnen hebben, maar er zijn natuurlijk ook nog allerlei andere hormonen die je leven behoorlijk kunnen ontregelen. Op zowel lichamelijk als geestelijk gebied. Als verpleegkundig hormoonspecialist heeft Inge van Es zich tot doel gesteld om taboes te doorbreken, te informeren, begeleiden en adviseren. ‘Ik wil vooral dat vrouwen zich gesteund voelen. Ik hoop ze te laten zien dat de hormonen veel invloed kunnen hebben op je leven, maar dat het mogelijk is om daar grip op te krijgen.’ Met een bloedonderzoek kan je hormoonspiegel in kaart worden gebracht. ‘Ik neem bloed af, interpreteer de uitslagen en verwijs je zo nodig door naar je huisarts’, legt Inge uit.
  ‘Ik kan een persoonlijk plan van aanpak opstellen om je lichaam weer in balans te brengen. Afhankelijk van wat bij jou past, kan dat bijvoorbeeld door een wandelconsult of een personal training. Laat je lichaam weer voor je zorgen.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply