Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (2 stemmen)
 • Hormonen zijn vaak de ware boosdoeners van overgewicht
  4/4 - (2 stemmen)

  In 2012 startte Henriëtte Hummel, gewichtsconsulente en orhomoleculair therapeut, haar eigen praktijk en in de jaren erop startte zij als centereigenaar van Cure4Life in Alkmaar, Den Helder en Hoorn. Henriëtte worstelde jarenlang met haar eigen overgewicht en de daaruit voortkomende vermoeidheid!

  Wat is jouw eigen ervaring met overgewicht en een ongezonde leefstijl?
  ‘Een aantal jaren geleden ging ik over de 80 kilo heen. Ik had geen zwaar overgewicht, maar voor mijn lengte was dit toch ruim 15 kilo te zwaar! Helaas ervoer ik ook echt de gevolgen van mijn overgewicht en ongezonde leefstijl. Na 15.00 uur had ik gewoon geen puf meer om mijn dagelijkse werk goed uit te voeren. Het werd me echt te veel en daar moest verandering in komen!’

  Wanneer kwam daar verandering in?
  ‘In 2010 begon ik met de opleiding gewichtsconsulent en daarbij heb ik geleerd hoe je met normale voeding je lichaam in balans kan krijgen. Ik leerde mijn lichaam ­begrijpen. Ik viel af en kreeg mijn energie heel geleidelijk weer terug. Ik wist dat er zoveel meer mensen rond­lopen met hetzelfde probleem als ik had. En daar wilde ik verandering in brengen en besloot mijn eigen praktijk te beginnen bij Cure4Life. Onze visies sloten feilloos aan en ik ben mezelf verder gaan ontwikkelen in orthomoleculaire suppletie, natuurvoeding en natuurgeneeskunde. Op deze manier kan ik mijn cliënten nog beter begeleiden.’

  Waarin verschilt het Cure4Life programma?
  ‘Voorheen zag ik afvallen, net als veel anderen, als een soort straf: ik kon niet eten wat ik lekker vond. Nu weet ik wel beter. Je moet op zoek gaan naar de kern van het probleem. En wat blijkt in de praktijk?
  De stofwisseling is enorm bepalend voor de mate van overgewicht, en deze wordt grotendeels hormonaal aan­gestuurd. Bepaalde eetgewoonten, moderne voedingsmiddelen, stress, de pil, zwangerschap, de menopauze en enkele medicijnen kunnen de hormoonhuishouding verstoren en dan ontwikkelt zich een stofwisselingsprobleem. Het gevolg is dat voedsel niet wordt omgezet in energie, maar in vet. Daarbij wordt het verlangen naar ongezond voedsel juist groter en kun je in een negatieve spiraal belanden.’ ‘Ik begeleid verschillende mensen, van 7 tot 80 kilo over­gewicht, met en zonder gezondheidsklachten. Het mooiste aan mijn werk vind ik dat ik deze mensen help om weer een gezond gewicht en leefstijl te krijgen. Dat je weer gelukkig wordt met je lichaam en dat je de baas bent over je lichaam en niet het lichaam de baas over jou!’

  Hoe werkt het Cure4Life programma?
  ‘Het programma begint met een zeer uitgebreide intake. Tijdens dit vrijblijvende consult doorlopen we een medische vragenlijst en analyseren we het actuele voedingspatroon. Vervolgens leggen we de verschillende fasen van het programma uit en verrichten we enkele metingen. ­Wanneer iemand besluit om het programma te gaan volgen, dan begint de cliënt met de ontgiftingsfase. Vervolgens stelt het medisch team van Cure4Life een persoonlijk voedingsprogramma samen op basis van de vragenlijst en het bloed-, urine- en mondslijmonderzoek. De kracht van het persoonlijke programma zit in de hoeveelheden en combinaties van voeding die worden voorgeschreven. Wie het programma correct volgt, kan een gewichtsverlies verwachten van 5 tot 8 kilo per maand, zonder hongergevoel. Verder krijg je gedurende het traject begeleiding van jouw persoonlijke coach.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply