fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Hot yoga: sporten én ontspannen

  Wanneer de zomer weer voorbij is, val je, ­zonder dat je het door hebt, weer terug in je dagelijkse gewoontes. Een gestresst en gejaagd leven komt weer om de hoek kijken, waardoor momenten voor jezelf te kort schieten. Wat je wil is eigenlijk de balans vinden tussen het drukke leven en ontspanning.

  Hot yoga helpt je ontspannen, je hoofd leeg te maken en biedt rust in een hectische wereld. Het is een unieke beleving en biedt een perfect moment, even helemaal voor jezelf. Hot yoga is een intensieve body & mind work-out: je verbrandt zo’n 400 tot 600 kcal. De temperatuur in de studio loopt op tot 38 graden en dit voelt als warmte van de zon. Je bent daardoor beter in staat om de warmte te verdragen. Je spieren worden soepeler en afvalstoffen worden sneller afgevoerd (detox-effect). Door de intensieve work-out ben je dus ook super sportief bezig.

  Kom lekkerder in je vel
  Hot yoga zorgt er niet alleen voor dat je fit bent en gewicht kwijtraakt, maar het doet mentaal ook iets met je. Tijdens de lessen ben je gefocust op jezelf: je bent in contact met je lichaam. Zodra jij op je mat staat, is er niets of niemand die de aandacht krijgt, behalve jij. Dit geeft je ontspanning en je komt hierdoor lekkerder in je vel.

  Een goede houding
  Doordat je in contact bent met je lichaam merk je ineens wanneer je niet goed rechtop zit. Heb je een kantoorbaan en zit je vaak achter de computer? Je kunt dan een verkeerde houding aannemen, waardoor je last kunt krijgen van rug- en nekklachten. Hot yoga is dan een goede stok achter de deur om jezelf te laten focussen op je houding. Je wordt je meer bewust van je houding, je zal vaker rechtop gaan zitten en je helpt jezelf van je klachten af!

  Krachtig en flexibel
  Hot yoga is fysiek gezien de perfecte combinatie van kracht, flexibiliteit, evenwicht en uithoudingsvermogen. Je verlengt en verstevigt je spieren door de oefeningen. Lenig worden is nu mogelijk, binnen je eigen grenzen. Het is aan te raden om vaker hot yoga te beoefenen. Zo bouw je kracht en flexibiliteit op en kun je dit ook beter onderhouden.

  Are you ready to sweat?
  Ervaring met yoga is niet nodig. Je hoeft de oefeningen niet perfect te kunnen uitvoeren. Je oefent binnen je eigen mogelijkheden en grenzen. Wil je je fitter, krachtiger en minder gestrest voelen? Kom eens een proefles meedoen. Gun jezelf een moment vóór jezelf.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply