Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hou de zon te vriend
  Rate this post

  Misschien heb je er eerder nooit zo bij stilgestaan wat de zon met je huid kan doen. Wellicht ging je altijd op vakantie naar warme oorden, waar je de hele dag lag te zonnebaden zonder je (goed) in te smeren. Je wilde immers zo bruin mogelijk worden. Dan is de kans groot dat je huid zonschade heeft opgelopen, die nu steeds zichtbaarder wordt door de pigmentvlekken die je her en der op je huid begint te ontdekken.

  De zon heeft veel voordelen, want die is goed voor je humeur, je krijgt een mooi bruin kleurtje én de zon speelt een rol bij de aanmaak van vitamine D. Helaas zitten er ook een paar stevige nadelen aan: je huid droogt uit en veroudert sneller, loopt schade op of, in het ergste geval, huidkanker. Huidschade door de zon wordt nogal eens onderschat!

  Analyse en behandeling
  De HBO-gediplomeerde huidtherapeut van Apollo Huid- en Laserkliniek kan je huid bekijken. Met behulp van een huidanalyseapparaat is het mogelijk om de diepere huidlaag te onderzoeken. De huidtherapeut kan vervolgens de pigmentvlekken verwijderen of laten vervagen. Eventueel kan de huidtherapeut je doorverwijzen naar een arts voor verdere behandeling.

  Verantwoord zonnen
  Voorkomen is beter dan genezen. Natuurlijk mag je van de zon genieten, maar doe dat verantwoord. Smeer je iedere twee uur in met een goed anti-zonnebrandmiddel met UVA- en UVB-bescherming met een factor die geschikt is voor jouw huid. Zoek tussen 12.00 en 15.00 uur een plekje in de schaduw op.

  Tijdig ingrijpen
  Huidkanker komt in ons land steeds vaker voor. Bij 1 op de 5 Nederlanders wordt op dit moment de diagnose ‘huidkanker’ gesteld. Verwacht wordt dat in de komende tien jaar zelfs 1 op de 4 Nederlanders huidkanker krijgt. Deze vorm van kanker kan dodelijk zijn: jaarlijks overlijden er zo’n 600 mensen aan. Door tijdige opsporing en behandeling van verdachte plekjes kan veel narigheid voorkomen worden!

  Wist je dat …
  … huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker is in Nederland?
  … één op de vijf Nederlanders de diagnose ‘huidkanker’ krijgt?
  … er een directe relatie is aangetoond tussen huidkanker en zonnebankgebruik?

  Welk zonnebrandmiddel?
  Wellicht vraag je je af welk zonnebrandmiddel je moet gebruiken. Op de verpakking staan immers allerlei termen en stoffen op waarvan je de werking niet kent. Want wat is het verschil tussen chemische of fysische filters? Kun je beter een olie of een lotion gebruiken? En welke factor is geschikt voor jouw huid? Als je het antwoord wilt weten op al die vragen over jouw huid, kun je het beste de huidtherapeut om advies vragen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply