Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hou de zon te vriend
  Rate this post

  De zon heeft veel voordelen: het is goed voor je humeur, je krijgt een mooi bruin kleurtje én het speelt een rol bij de aanmaak van vitamine D. Helaas zitten er ook een paar stevige nadelen aan: je huid droogt uit en veroudert sneller, loopt schade op of je krijgt, in het ergste geval, huidkanker.

  Voorkomen is dan ook beter dan genezen. Natuurlijk mag je van de zon genieten, maar doe het verantwoord. Smeer je iedere twee uur in met een goed anti-zonnebrandmiddel met UVA- en UVB-bescherming met een factor die geschikt is voor jouw huid. Zoek tussen 12.00 en 15.00 uur een plekje in de schaduw op.

  Jouw huid
  Wellicht vraag je je af welk antizonnebrandmiddel je moet gebruiken. Op de verpakking staan immers allerlei termen en stoffen op waarvan je de werking niet kent. Want wat is het verschil tussen chemische of fysische filters? Kun je beter een olie of een lotion gebruiken? En welke factor is geschikt voor jouw huid? Als je het antwoord wilt weten op al die vragen over jouw huid, kun je het beste een bezoekje brengen aan een huidspecialist, zoals een huidtherapeut.

  Huidspecialist
  Misschien heb je er in het verleden nooit zo bij stilgestaan wat de zon met je huid kan doen. Wellicht ging je altijd op vakantie naar warme oorden, waar je de hele dag lag te zonnebaden zonder je (goed) in te smeren. Je wilde immers zo bruin mogelijk worden. Dan is de kans groot dat je huid zonschade heeft opgelopen, die nu steeds zichtbaarder wordt door de pigmentvlekken die je her en der op je huid begint te ontdekken. De huidtherapeut van HuidClinique kan deze pigmentvlekken controleren en eventueel verwijderen of laten vervagen.

  Wist je dat?
  UV-A-straling is het hele jaar aanwezig en wordt niet tegengehouden door wolken of glas. In tegenstelling tot UV-B dringt deze straling diep door in de huid, maar doet die geen pijn. Dit type straling zorgt voor snellere huidveroudering. UV-B-straling is voornamelijk in de lente en zomer aanwezig. Deze straling bruint de huid, maar kan de onbeschermde huid ook doen verbranden.

  Over HuidClinique
  HuidClinique heeft veel ervaring in het behandelen van verschillende huidproblemen. Naast therapieën beschikt de praktijk over geavanceerde behandelapparaten om specifieke huidproblemen effectief te kunnen behandelen. Mogelijk heb je recht op een vergoeding door je zorgverzekering. Je hebt geen verwijzing door een arts nodig.
  HuidClinique is aangesloten bij de NVH en staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. De huidtherapeuten zijn BIG-geregisteerd.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply