Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hou de zon te vriend
  Rate this post

  Huidkanker komt helaas steeds vaker voor, ook in ons land. Geschat wordt dat in de komende jaren 1 op de 10 Nederlanders ermee te maken krijgt. De zon heeft een boel voordelen: het is goed voor je humeur, je krijgt een mooi bruin kleurtje én het speelt een rol bij de aanmaak van vitamine D. Helaas zitten er ook een paar stevige nadelen aan: je huid droogt uit en veroudert sneller, loopt schade op of, in het ergste geval, huidkanker.

  Voorkomen is dan ook beter dan genezen. Natuurlijk mag je van de zon genieten, maar doe het verantwoord. Smeer je iedere twee uur in met een goed anti-zonnebrandmiddel met UVA- en UVB-bescherming met een factor die geschikt is voor jouw huid. Zoek tussen 12.00 en 15.00 uur een plekje in de schaduw op.

  Jouw huid
  Wellicht vraag je je af welk antizonnebrandmiddel je moet gebruiken. Op de verpakking staan immers allerlei termen en stoffen op waarvan je de werking niet kent. Want wat is het verschil tussen chemische of fysische filters? Kun je beter een olie of een lotion gebruiken? En welke factor is geschikt voor jouw huid? Als je het antwoord wilt weten op al die vragen over jouw huid, kun je het beste een bezoekje brengen aan een huidspecialist, zoals een dermatoloog of huidtherapeut.

  Huidspecialist
  Misschien heb je er in het verleden nooit zo bij stilgestaan wat de zon met je huid kan doen. Wellicht ging je altijd op vakantie naar warme oorden, waar je de hele dag lag te zonnebaden zonder je (goed) in te smeren. Je wilde immers zo bruin mogelijk worden. Dan is de kans groot dat je huid zonschade heeft opgelopen, die nu steeds zichtbaarder wordt door de pigmentvlekken die je her en der op je huid begint te ontdekken. Een goede dermatoloog of huidtherapeut, zoals die van Dermatologisch Centrum Utrecht, kan deze pigmentvlekken controleren en eventueel verwijderen of laten vervagen. Je huisarts kan je doorverwijzen naar Dermatologisch Centrum Utrecht.

  ‘Meekijk-spreekuren’
  De dermatologen van Dermatologisch Centrum Utrecht houden ‘meekijk-spreekuren’ bij huisartsen in de regio Utrecht zonder dat een doorverwijzing nodig is. Hierdoor kunnen ze de huisartsen adviseren en kunnen ze eventuele huidkanker eerder opsporen.

  Voordelen Dermatologisch Centrum Utrecht
  – geen wachtlijst
  – nauwe samenwerking met huisartsen
  – gespecialiseerde dermatologen

  Huidklachten centraal
  Om iedereen optimaal van zorg te kunnen voorzien, staat er een team van dermatologen, huidtherapeuten en ondersteunende medewerkers dagelijks klaar. Een team dat zich kenmerkt door patiënt- en servicegerichtheid, professionaliteit en gedrevenheid. Door de korte lijnen met de huisartsen zorgen de medewerkers voor een optimale samenwerking. De dermatologen zijn ook vaak in de spreekkamer van de huisarts te vinden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply