Rate this post
 • Hou je spieren soepel
  Rate this post

  Gezond ouder worden: hoe doe je dat als je al op jonge leeftijd weet dat je ziek bent? Neem de ziekte van Bechterew, een ziekte die zich manifesteert in gewrichten van de rug, heupen en knieën. De ziekte kenmerkt zich door ontstekingsverschijnselen, waardoor de gewrichten stijf worden.

  De ziekte komt in 2/3 van de gevallen bij jongens voor en in 1/3 van de gevallen bij meisjes, en wordt tussen de 16 en 45 jaar geconstateerd. De ziekte wordt behandeld met medicijnen tegen de pijn en ook om de ontstekingsverschijnselen te beperken. Daarnaast is blijven bewegen essentieel.

  Het krijgen van massages en drukpunttherapie (shiatsutherapie) zorgen ervoor dat de gewrichten en spieren zo lang mogelijk soepel blijven. Hierbij ligt de aandacht op de rug en het heupgebied. De shiatsutherapie zorgt ervoor dat het lichaam weer in balans komt.
  Zo zijn er natuurlijk nog tal van aandoeningen die zeer goed behandeld kunnen worden met ondersteuning van massage en shiatsutherapie, zoals stress, hoofdpijn en ‘frozen shoulder’. Door een goede massage of shiatsutherapie zal het lichaam zich ontspannen en meer in balans komen, zodat je zo vitaal mogelijk oud kunt worden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply