Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Houd de zon te vriend
  Rate this post

  Heb jij ook zo lekker van de zon genoten? Misschien ben je op vakantie naar een warm land geweest of ben je gewoon thuisgebleven, want in Nederland hadden we nu ook niet bepaald te klagen deze zomer. De zon heeft een boel voordelen: het is goed voor je humeur, je krijgt een mooi bruin kleurtje én het speelt een rol bij de aanmaak van vitamine D. Helaas zitten er ook een paar stevide nadelen aan: je huid droogt uit en veroudert sneller, loopt schade op of, in het ergste geval, huidkanker.

  Voorkomen is dan ook beter dan genezen. Natuurlijk mag je van de zon genieten, maar doe het verantwoord. Smeer je iedere twee uur in met een goed anti-zonnebrandmiddel met UVA- en UVB-bescherming met een factor die geschikt is voor jouw huid. Zoek tussen 12.00 en 15.00 uur een plekje in de schaduw op.

  Jouw huid
  Wellicht vraag je je af welk anti-zonnebrandmiddel je moet gebruiken. Op de verpakking staan immers allerlei termen en stoffen op waarvan je de werking niet kent. Want wat is het verschil tussen chemische of fysische filters? Kun je beter een olie of een lotion gebruiken? En welke factor is geschikt voor jouw huid? Als je het antwoord wilt weten op al die vragen over jouw huid, kun je het beste een bezoekje brengen aan een huidspecialist.

  Huidspecialist
  Misschien heb je er in het verleden nooit zo bij stilgestaan wat de zon met je huid kan doen. Wellicht ging je altijd op vakantie naar warme oorden, waar je de hele dag lag te zonnebaden zonder je (goed) in te smeren. Je wilde immers zo bruin mogelijk worden. Dan is de kans groot dat je huid zonschade heeft opgelopen, die nu steeds zichtbaarder wordt door de pigmentvlekken die je her en der op je huid begint te ontdekken. Een goede huidspecialist, zoals Adriana Chevallier, kan deze pigmentvlekken verwijderen of laten vervagen. Zij kijkt welke behandeling zij het best voor jouw huid kan inzetten. Het is sowieso goed om eens een bezoekje aan de huidspecialist te brengen. Ook wanneer je geen klachten of problemen hebt, want al zie je het aan de buitenkant (nog) niet, je huid heeft veel te lijden gehad van de zon en kan wel een boost gebruiken.

  Opgepast!
  Huidkanker komt helaas steeds vaker voor, ook in ons land. Geschat wordt dat in de komende jaren 1 op de 10 Nederlanders ermee te maken krijgt.

   

  Je huid heeft in de zomer veel te lijden van de zon en kan wel een boost gebruiken

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply