Rate this post
 • How it’smeed
  Rate this post

  Het maken van een nieuw sieraad uit oude materialen is een interessant proces. Dit laten we zien op deze pagina. Met deze werkwijze is het mogelijk om een compleet nieuw ontwerp te maken met je persoonlijke wensen of ideeën.

  Op 1 december 2015 bestaat Edelsmid Juul 3 jaar. Je kunt bij het atelier terecht voor handgemaakte gouden en ­zilveren sieraden en voor het laten omsmelten of repareren van sieraden. Eigenares Juul werkt veel in opdracht, waarbij de klant een sieraad op maat kan laten maken. Juul: ‘Elk sieraad heeft een verhaal, dus er is vaak een persoonlijk gesprek nodig om een sieraad te ontwerpen dat past bij de persoon die het gaat dragen.’ Van het materiaal van een oud sieraad kan Juul weer een nieuw sieraad maken dat helemaal naar de smaak van de klant is. Op die manier gun je een oud sieraad weer een nieuw leven en blijft de emotionele waarde behouden. Zo kun je bij het atelier ook terecht voor gedenksieraden met bijvoorbeeld as van de overledene erin verwerkt. Dit is in bijna elk ontwerp mogelijk. Ook een vingerafdruk kan verwerkt worden in een ontwerp.

  Juul: ‘Het leuke aan dit vak is dat je mensen blij maakt. ­Mensen zijn dankbaar als je iets moois voor ze maakt of als hun sieraad weer goed gerepareerd is.’

  Naast de hoofdactiviteit van het edelsmeden worden in de zaak horloges en diverse sieradenmerken verkocht. Natuurlijk is er een gevarieerde collectie handgemaakte sieraden aanwezig. Edelsmid Juul is gevestigd pal naast de Sint-Petruskerk in het centrum van Vught. Kijk ook op de Facebookpagina voor nieuws, acties en foto’s van door Juul gemaakte sieraden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply