Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je huid herstellen en voorbereiden
  Rate this post

  De zomer is heerlijk: warme zonnestralen geven ontspanning en zorgen ervoor dat je lichaam vitamine D en endorfines aanmaakt. Je doet je best er zo goed mogelijk uit te zien. Je scheert je benen, smeert je in tegen verbranding … maar toch heeft de zon een negatief effect op je huid: zonbeschadiging wat onder meer ­pigmentvlekken en huidveroudering met lijntjes en rimpels tot gevolg kan hebben.

  Pigmentvlekken zijn overigens niet altijd het resultaat van zonbeschadiging, maar kunnen ook veroorzaakt worden door het scheren of harsen van ongewenste haartjes. Door scheren en harsen kunnen stoppels en ingroeiende haren ontstaan die vervolgens kunnen ontsteken. Na een dergelijke ontsteking kan een ontsierende verkleuring achterblijven. Wanneer je van ongewenste haargroei af wilt komen, kun je beter voor een andere, definitieve, methode kiezen: ontharen door middel van lasertechniek. De energie van de laserstraal wordt in het pigment van de haarwortels omgezet in warmte. Hierdoor beschadigt de haarwortel dusdanig, dat nieuwe haargroei niet meer mogelijk is.
  Vaak is er een aantal behandelingen nodig, maar dan ben je ook definitief van storende haartjes af. Het is nu trouwens de perfecte tijd om daarmee te starten omdat de behandelde huid de eerste weken niet aan de zon blootgesteld mag worden. Als je nu met de behandeling begint, heb jij volgend jaar mooie gladde benen en oksels als de zomer begint en hoef je je geen zorgen meer te maken over je bikinilijn.

  Boost voor je huid
  Lasertechniek kan ook gebruikt worden om pigmentvlekken te verwijderen. Dit werkt op een andere manier en er wordt ook andere apparatuur voor gebruikt: de ResurFX-laser. Het is een ideale manier om huidverkleuringen mee te behandelen, maar biedt ook geweldige resultaten bij huidveroudering, rimpels en fijne lijntjes, striae, acne en chirurgische littekens.
  ResurFX stimuleert de aanmaak van collageen en elastische vezels in de diepere huidlagen waardoor de huid een jeugdiger uitstraling krijgt. Alhoewel je vrijwel direct resultaat ziet, werkt het proces in je huid door tot wel zes maanden na de behandeling.

  Voorkomen is beter dan genezen
  Je kunt er veel aan doen om je huid in goede conditie te houden. Zorg dat je voldoende slaap krijgt, vermijd stress en eet gezond. En bescherm je huid met de juiste producten tegen UV-straling. Vraag je huidtherapeut om advies. Zij weet wat het beste is voor jou!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply