Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wat heeft jouw huid nou écht nodig?
  Rate this post

  De vraag die mij het meest gesteld wordt door mijn klanten is: ‘Welk huidtype heb ik nou?’ Uiteraard zijn er genetische aspecten die een huidtype vormen, maar waar ik liever over praat is de huidconditie. De huidconditie wordt bepaald door zowel in- als externe factoren, zoals leefstijl, darmgezondheid, stress en blootstelling aan UV-straling. De conditie kan van dag tot dag verschillen en het is mogelijk om tegelijkertijd verschillende condities te ervaren. Hoe kunnen we de huid nu in goede conditie houden?

  Steeds vaker ontmoet ik mensen waarvan de huid uit balans is. Tijdens een uitgebreide intake wordt vaak al veel duidelijk over de leefstijl van de personen en het gebruik van producten en cosmetica. De huid weerspiegelt de gezondheid en aan de hand van de huidanalyse zullen er vaak meer vragen ontstaan. Bepaalde huidproblemen zijn het gevolg van een slechte darmgezondheid en weer andere van een hormoonhuishouding die uit balans is. Hoe meer informatie er verzameld wordt, des te beter kan er worden geholpen.

  Veel mensen denken dat ze hun huid optimaal verzorgen als ze dure crèmes en serums gebruiken. Natuurlijk is dit een belangrijk onderdeel, maar een combinatie van de juiste behandeling, een goede thuisverzorging en een gezonde eet- en leefstijl is de sleutel tot een mooie huid. Het is niet voor niks dat ze zeggen: ‘Je bent wat je eet’ of ‘Een mooie huid komt van binnenuit’. Het is van groot belang dat er naar de ‘hele’ mens wordt gekeken en niet alleen naar de huid zelf. Zo zou het zomaar kunnen dat je er na 45 jaar achter komt dat de eczeem die je altijd had, tot stand kwam door de overgevoeligheid voor gluten.

  Prachtige resultaten
  Een behandeling hoort voor iedereen anders te zijn. Vandaag de dag komt het steeds vaker voor dat mensen last hebben van meerdere huidproblemen tegelijkertijd en aan de hand van de behoeften en prioriteiten kan dit stap voor stap verbeterd worden. Uiteraard vergt dit tijd en discipline. De probleemgebieden op het gebied van huidverbetering zijn: veroudering, pigmentatie, roodheid, droogheid, gevoeligheid en acne. Het is belangrijk dat producten en instrumenten die gebruikt worden hier feilloos op aansluiten voor de optimale werking. Effectieve huidbehandelingen als (biochemische) peels, mesotherapie en microdermabrasie kunnen in samenwerking met een gezonde eet- en leefstijl en goede producten prachtige resultaten neerzetten. Op die manier werk je samen aan échte huidverbetering en dus een goede conditie van de huid.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply