Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Wat heeft mijn huid nou nodig?’
  Rate this post

  Veel vrouwen vragen zich af of verzorgings­producten echt afgestemd moeten zijn op de ­leeftijd en het seizoen. Kan het zo zijn dat als je als 30-jarige met een rijk gevulde crème begint, je huid verzadigd is als je 50 bent? En vraagt je huid dan om iets ‘sterkers’?

  In onze salon vragen wij onze nieuwe klanten, en tussentijds onze bestaande klanten, om samen met de specialiste een intakeformulier in te vullen. Zo kan de specialiste precies bepalen welke behandeling en welke producten perfect bij iemands huid aansluiten. Iemands werkelijke leeftijd en ‘huidleeftijd’ kunnen namelijk enorm verschillen. Door inwendige factoren en externe invloeden kan bijvoorbeeld een huid vroegtijdig verouderen en er op je 40ste al als 60 uitzien. Of andersom kan iemand van 60 nog een huidconditie hebben van 40.

  Werkelijke leeftijd – huidleeftijd
  Het is in beide gevallen onzin om iets te gebruiken wat voor de leeftijd zou zijn ontwikkeld. Het is juist heel belangrijk om te kijken naar de huidige huidconditie en daar een behandelprotocol met de juiste producten op af te stemmen en indien nodig zelfs aan te vullen met een voedingssupplement ongeacht de leeftijd.
  Wachten met ‘iets sterkers’ tot een latere leeftijd heeft zelfs een averechts effect als de huidconditie het sterkere product eigenlijk nu vereist. In plaats van de veroudering nu te behandelen, gaat de veroudering door en kan er op latere leeftijd nog wel verbetering worden bereikt, maar waarschijnlijk niet meer tot het niveau van nu.

  Erger voorkomen
  Als iemand daarbij een huidconditie heeft met een medische indicatie (denk bijvoorbeeld aan acne, littekentjes, vlekjes, rosacea of diverse vormen van hyperpigmentatie), zijn dat ook redenen om ook op jongere leeftijd al (maar eigenlijk bij elke leeftijd) sterkere producten en behandelingen in te zetten. Daarmee lossen we die problemen op en voorkomen we dat ze opnieuw kunnen optreden.
  Bij Beauty All-in wordt daarom altijd gekeken naar de huidconditie en de gehele conditie, en niet naar iemands leeftijd om het juiste productgebruik te adviseren.

  De invloed van het jaargetijde
  De vraag was ook of we producten gebruiken op basis van jaargetijde. Daar geldt eigenlijk eenzelfde principe voor. Het maakt niet uit welk seizoen het is: de huidconditie bepaalt waar de huid behoefte aan heeft. Voor de een is dit een hydraterende crème en voor de ander kan dit een beschermend product zijn.

  De stelling dat de huid producten nodig heeft afhankelijk van leeftijd en seizoen, is dus wat ons betreft een fabeltje.

  Peeling of microdermabrasie
  Dit is dé periode om je huid te laten peelen of om een microdermabrasiebehandeling te ondergaan, om ervoor te zorgen dat je huid een betere barrière opbouwt, zodat er minder vocht verdampt.

  Wil je nou precies weten hoe het er met jouw huid voorstaat? Maak dan een afspraak voor een geheel vrijblijvend intakegesprek en wij maken een advies geheel op maat.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply