Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Jouw huid steelt de show
  Rate this post

  De zon heeft twee kanten: aan de ene kant werken de warme stralen ontspannend en maakt je lichaam er vitamine D en endorfines door aan. Aan de andere kant heeft de zon een negatief effect op jouw huid, met huidveroudering, lijntjes, rimpels en pigmentvlekken als gevolg.

  Om zonschade en huidveroudering te voorkomen, doe je er goed aan om je in te smeren met een goede zonnebrandcrème met minimaal SPF 30. Ook is het verstandig om de zon te vermijden tijdens de hete uren tussen 12.00 en 15.00 uur. Geen enkele zonnebrandcrème behoudt zijn werking de gehele dag. Het is belangrijk om de zonnebrandcrème elke twee uur opnieuw aan te brengen. 90% van huidveroudering ontstaat door de zon. Als de zon jouw huid toch schade of veroudering heeft toegebracht, is er gelukkig nog steeds hoop. Er zijn verschillende manieren om huidveroudering te verminderen en jouw huid weer die jeugdige uitstraling terug te geven.

  Lasertherapie bij pigmentvlekken
  De ontwikkelingen op het gebied van huidbehandelingen staan niet stil. En daar kun jij de vluchten van plukken!
  Als je last hebt van pigmentvlekken door de zon, dan  kun je deze laten behandelen met lasertherapie.  Niet alle pigmentvlekken kunnen echter behandeld worden met lasertherapie. Daarom heb je altijd eerst een intake­gesprek met een huidtherapeut, die kijkt wat voor soort pigmentvlekken jij hebt en of ze te behandelen zijn. ­Tijdens de laserbehandeling wordt met de laser een intens licht afgegeven op de pigmentplek. De pigmentcellen absorberen het laserlicht en er ontstaat een soort explosie van energie in de pigmentplek. Het pigment valt in kleine stukjes uiteen waardoor het lichaam deze deeltjes kan afvoeren. Na de behandeling kan er een klein korstje ontstaan op het pigmentplekje, wat geneest en dan van de huid valt.

  Microneedling
  Een andere behandeling om huidveroudering aan te ­pakken, is microneedling. Bij deze behandeling worden met een pen met zeer kleine naaldjes heel kleine prikjes in de huid gegeven. Deze minuscule kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, en door de behandeling ­ontstaan kleine wondjes op de lederheid. De huid wordt dus expres licht beschadigd. Dit stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de de huid sterker, soepeler en egaler wordt. Als jouw huid door de zon beschadigd is en je rimpels en lijntjes hebt, dan helpt microneedling om je huid weer in een betere ­conditie te brengen. Overigens helpt deze behandeling ook bij (acne)littekens, grove poriën, een grove ­huidstructuur en striae.

  Advies van de huidtherapeut: vergeet niet om dagelijks een zonnebrandcrème te gebruiken, ook in de winter!  Uit cijfers van de RIVM blijkt dat het aantal mensen  met een vorm van huidkanker de komende twintig jaar naar verwachting zal verdubbelen. Ga jij deze zomer nog bakken?

  Over Huidherapie Saen
  Huidherapie Saen, waar huidtherapeut Busra Karaer werkzaam is, is gevestigd in het nieuwe gezondheidscentrum ZaansKleurrijk. De interessegebieden van Busra Karaer zijn zowel medische als cosmetische huidtherapie, vandaar dat de huidtherapie in de volle breedte wordt beoefend in de praktijk. Om een totaalconcept te kunnen aanbieden, wordt er nauw samengewerkt met de huisartsenpraktijken in de buurt en bieden de huisartsen van Zaans Kleurrijk ook injectables aan in hetzelfde gebouw. Verder kun je bij Huidtherapie Saen terecht voor laserontharing, acne-, couperose- en littekenbehandeling, ­oedeemtherapie (ook bijvoorbeeld na borstkanker), kalknagels laseren, huidverbeteringsbehandelingen met de laser, steunkousen aanmeten en spataderbehandelingen. De huidtherapeuten zijn kwaliteitsgeregistreerd en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en de Dutch Aesthetic Laser Association.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply