Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De zon heeft een positieve invloed op je humeur en je lichaam. Zonlicht geeft energie, verbetert de doorbloeding van je huid en stimuleert de aanmaak van vitamine D. Daarnaast zorgt een mooie, bruine huid ervoor dat je lekkerder in je vel zit.

  De zon kan echter ook voor huidbeschadiging zorgen. De blootstelling aan UV-stralen onttrekt veel vocht aan je huid. Ook als je niet verbrandt en jezelf altijd goed hebt ingesmeerd, is de kans groot dat je huid na je vakantie droog en gevoelig is. Hierdoor komen pigmentvlekken, rode vlekken en gesprongen adertjes naar de oppervlakte, waardoor de huid oneffen, ouder en minder fris oogt.

  Herstel van je gezichtshuid
  De kans is groot dat je gezichtshuid gedehydrateerd is en de huidconditie is verslechterd. Een hydraterende gezichtsbehandeling zorgt ervoor dat je gezichtshuid een noodzakelijke oppepper krijgt. Denk daarbij aan versteviging en verfijning van de huid, een betere kleur en glans, een meer energieke uitstraling en geen verstopte poriën of irritaties meer. Sandra, skin care therapist bij Beauty Masters ­treatment store uit Eindhoven, vertelt: ‘Deze behandeling  is gericht op het voeden van de huid, het herstellen van  het vochtgehalte en het verbeteren van de huidstructuur.  Je huid wordt weer zacht en stevig en je huid weer gaat stralen.’

  Tips om zo lang mogelijk van je bruine kleur te genieten

  Drink veel water
  Door veel water te drinken, verbetert niet alleen de doorbloeding van je huid, maar sterven ook je ­huidcellen minder snel af.

  Je huid blijven hydrateren
  Ook na de vakantie is het van belang dat je je huid voldoende blijft hydrateren. Gebruik een goede hydraterende crème zoals Dynamic Skin Recovery van Dermalogica.

  Douche zo kort mogelijk
  Ga niet te lang in bad liggen. Water droogt je huid namelijk uit. Neem daarom een douche en beperk ook die tijd dat je eronder staat. Hydrateer na het bad of douche meteen weer je de huid.

  Milde scrubcrème
  Scrubben is belangrijk vóórdat je gaat zonnen. Hiermee haal je de dode huidcellen weg waardoor de kleur dieper doordringt in je huid. Gebruik echter na het zonnen een milde scrubcrème. Gebruik daarna altijd een hydraterende crème.

  Eet groente en fruit
  Eet vooral producten met bèta-caroteen zoals wortels, koolsoorten en broccoli. Bèta-caroteen is een sterke antioxidant die de veroudering van je (huid)cellen door een teveel aan zon tegengaat.

  Bruin zonder zon
  Als je bruine teint toch gaat vervagen, biedt een ­tanning spray wellicht uitkomst. Een goede tanning spray is die van Marc Inbane.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply