Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Huidhonger

  Een hand vasthouden, een aai over je wang, het strelen van je rug. Wij Nederlanders waren al nooit zo van het lichamelijke contact en onder invloed van de #metoo-beweging wordt elkaar aanraken misschien nog wat minder vanzelfsprekend. Best jammer, want aanraken is soms het beste medicijn wat er is.

  Huidhonger. Het klinkt als poëzie. Maar huidhonger bestaat al heel lang en is een begrip waarmee je uitdrukt hoe groot en intens de diepmenselijke behoefte aan contact en aanraking is. Niet alleen de huid heeft honger bij gebrek aan liefdevolle aandacht. Vooral de inwendige mens hongert zodra aanraken strikt functioneel wordt, zonder gevoel of betekenis. Niet aangeraakt worden maakt je als het ware onzichtbaar. Ongeliefd. Niet erkend.

  Superkrachtig
  Een streling, een aai of een knuffel maken je zichtbaar en geven een gevoel van eigenwaarde. Het komt daar waar woorden niet komen. Als je machteloos staat, is er altijd nog die arm die je om de ander heen kunt slaan. Als je vader of moeder zwaar dement is en niet meer weet wie of wat, kun je altijd nog elkaars hand vasthouden. Voelen is een van de zintuigen die het eerst aangaat en het laatst uitsterft wanneer we het leven verlaten. Basaal, maar superkrachtig.

  Ziek zijn vraagt om aanraking
  Kanker raakt. Het moment dat je het nieuws hoort. Het moment dat de behandeling gaat starten. Het moment dat de behandeling klaar is. Op die momenten gaat er van alles als een rollercoaster door je heen.

  Waarom massage
  Kanker is een ingrijpende ziekte. Het neemt bezit van je lichaam en de behandeling met chemotherapie, bestraling of hormoontherapie laat zijn sporen achter. Dat gebeurt zowel lichamelijk als geestelijk. Als je de diagnose kanker krijgt, kom je direct in een medische achtbaan terecht. Hierbij is alle aandacht alleen maar gericht op jouw ziekte en niet meer op jou als mens. Je wordt gezien als patiënt en de aanraking is vaak alleen nog maar om medische redenen. Massage biedt geen genezing, maar ontspant, ondersteunt het herstel en kan pijnstillend werken. Klachten als slapeloosheid, angst en stress kunnen verminderen. Hiermee verbetert de kwaliteit van jouw leven. In mijn praktijk Losjes in Balans kijk ik graag mee en ondersteun ik waar nodig.

  Birgit van de Weijer

  Laat je helpen
  Losjes in Balans is de therapeutische praktijk van Birgit van de Weijer. In deze praktijk geeft ze persoonlijke begeleiding in de vorm van massages aan volwassenen en kinderen vanuit een holistische visie. ‘Ik kijk altijd verder dan de lichamelijke klacht, dit doe ik in combinatie met coaching’, aldus Birgit. Wil jij weten wat Birgit voor jou kan betekenen? Neem dan eens contact op!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply