Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Huidprobleem? Er is wat aan te doen!
    Rate this post

    Je wist wellicht al dat je huid het grootste orgaan van je lichaam is. En bij zo’n groot orgaan kunnen er in een leven aardig wat veranderingen plaatsvinden…

    De oorzaken van huidveranderingen kunnen heel divers zijn, zoals genetische factoren. Daar kun je op zich niets aan doen. Ook de overgang kan een rol spelen. Roken kan zijn weerslag op de huid hebben. Roken verdikt de dode laag van de huid, waardoor je een grauwe teint krijgt, en je ontwikkelt sneller rimpels. Ook overmatig zongedrag heeft hetzelfde effect. Overmatig in de zon vertoeven kan ook extra pigmentvorming en couperose veroorzaken. En zeker snellere rimpelvorming. Chemotherapie heeft zeker invloed op de huid. Zo treden er vaker huidoneffenheden op. Er wordt sneller pigment gevormd en de huid is in een slechtere conditie: die ziet er vaak dof uit. Vaak gaan pigmentvorming en rimpelvorming samen. De behandeling van deze problemen kan gecombineerd of afzonderlijk plaatsvinden.

    Rimpels, pigment en littekens

    Wat niet iedereen weet, is dat de huidtherapeut naast alle paramedische behandelingen een grote rol kan spelen in de behandeling van rimpels, overmatig pigment en littekens. In de vier vestigingen beschikt Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra over allerlei mogelijkheden om deze ‘problemen’ te behandelen. Te denken valt aan behandeling middels laser, peelingen, botox en fillers, endermologie en camouflage.

    Laser- en lichtflitstherapie
    Met het apparaat de Harmony XL kunnen de pigmentvorming en roodheid aangepakt worden en kan tevens de huidstructuur (rimpels) verbeterd worden. Na de behandeling kunnen korstjes ontstaan. Deze verdwijnen vanzelf na circa vijf dagen. Het is gebruikelijk dat de huid een paar dagen rood en gezwollen is. Tevens mag de cliënt zes weken voor en na de behandeling niet in de zon.

    Peelingen
    Bij de meeste huidproblemen is de hoornlaag verdikt. Een verdunning van de hoornlaag is dus wenselijk. De zuren in de peelings helpen bij het verwijderen van dode huidcellen, waardoor de hoornlaag versneld afschilfert. De huid wordt opgefrist en wordt egaler. De peeling zorgt voor de aanmaak van nieuwe cellen, collageen en elastine. Oneffenheden als littekentjes, grove poriën, pigmentvlekken en rimpels worden minder zichtbaar. De peelings variëren in sterkte: oppervlakkig,middeldiep en diep. Hoe sterker de peeling, hoe dieper de huid wordt behandeld. Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra beschikt over een drietal TCA-peelingen. Aan de hand van de hulpvraag kiezen de huidtherapeuten, in overleg met de cliënt, welke peeling het beste bij de cliënt past. In combinatie met speciale crèmes zullen de huidproblemen verminderen en zal de huid zichtbaar verbeteren. Meestal vinden er 4 behandelingen plaats. Na de behandeling heeft de huid tijd nodig om af te schilferen. Meestal komen na vijf dagen de schilfers los. Na de behandeling dient de cliënt sterke zon te vermijden gedurende zes weken.

    Injectables
    Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra heeft een samenwerking met een cosmetisch arts. Deze arts past botox en fillers toe. Bij zijn behandelingen staan kwaliteit en veiligheid voorop. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van gerenommeerde merken. In een gratis intakegesprek kun je samen met de arts bespreken welke injectables geschikt zijn voor jouw hulpvraag.

    Botox
    Een behandeling met botox, een natuurlijk eiwit, doet spieren tijdelijk ontspannen, waardoor rimpelvorming vermindert en verdwijnt. Ook worden nieuwe rimpels voorkomen. Botox wordt het meest toegepast bij rimpels op het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes. Botox kan ook worden ingezet bij overmatige transpiratie.

    Fillers

    Een filler is een behandeling met een injectable. Tijdens de behandeling wordt een steriele gel geïnjecteerd, waarmee meer stevigheid aan de huid gegeven wordt en het volume in het gezicht wordt hersteld. Het effect van een filler blijft tot ongeveer een jaar. De filler kan worden ingezet voor het opvullen van de neus-lippenplooi,de lippen of de marionetlijnen. Tevens worden ze gebruikt om gezichtscontouren te herstellen, zoals bij de jukbeenderen of de wangen.

    Endermologie
    Onder ‘endermologie’ wordt een intensieve bindweefselmassage verstaan die de doorbloeding van de huid bevordert, de afvoer van lymfevocht en vetcellen stimuleert en verhard (litteken)weefsel verzacht. De behandeling vindt plaats met behulp van een LPG-apparaat, de Alliance, die de huid, de onderhuid en het onderliggende bindweefsel stevig maar pijnloos masseert. De massage zet een natuurlijk proces in gang, waarbij vetophopingen worden afgebroken (te denken valt aan lipoedeem), en de huid gezond en stevig wordt. De aanmaak van elastine en collageen wordt gestimuleerd, waardoor de huid steviger, soepeler, gladder en gezonder wordt. Een perfecte behandeling voor veroudering van het gelaat!

    Camouflage
    Met camouflage, een eenvoudige techniek, is het mogelijk om je te leren met bedekkende crèmes een huiddefect te bedekken.

    Vergoedingen
    Een groot deel van de zorg die de huidtherapeut aanbiedt, is medisch geïndiceerd en verzekerde zorg. Iedere patiënt is verschillend aanvullend verzekerd. Het loont zeker de moeite om van te voren uit te zoeken of je aanvullend verzekerd bent, en om wat voor aandoening het gaat. De huidtherapeut is direct toegankelijk, maar soms is een verwijzing van een arts noodzakelijk voor de vergoeding van de zorgverzekeraar. De huidtherapeut kan daar behandelen waar bijvoorbeeld de schoonheidsspecialist iets niet meer vergoed krijgt, mede door het medische karakter van een aandoening. Waar nodig worden patiënten doorverwezen naar cosmetisch artsen of plastisch chirurgen. Te denken valt ook aan samenwerkingsverbanden tussen huidtherapeuten en bovengenoemde artsen.

    Het beste uit twee werelden
    Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra is aangesloten bij de beroepsvereniging: de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten (NVH). De NVH, en ook de praktijk, is aangesloten bij de Stichting Kwaliteits Register Paramedici. Dit Register draagt zorg voor het bijhouden en registreren van alle nascholing en alles wat nodig is om de kwaliteit van de praktijken te waarborgen. De kracht van de praktijken is dat die veel paramedische zorg bieden, maar tevens oog hebben voor cosmedische zorg. Het beste uit twee werelden!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply