Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Huidtherapie bij pigmentafwijkingen
  Rate this post

  Veel mensen ervaren pigmentvlekjes als storend of een teken van ouderdom. Gelukkig is er met huid­therapie wat aan te doen.

  Pigmentvlekken zijn een stoornis van de overdracht van pigment waarbij donkere of lichte vlekken op de huid ­ontstaan. De grootte, het aantal en vorm van de vlekken zijn verschillend.
  Er zijn drie vormen van pigmentafwijkingen:
  – hyperpigmentatie: een teveel aan pigment (melanine) in de huid, zoals melasma, littekens en chronisch eczeem
  – hypopigmentatie: te weinig pigment in de huid, zoals bij littekens, schimmelinfecties en eczeem
  – depigmentatie: geen pigment in de huid, zoals bij vitiligo en psoriasis.

  Oorzaken
  De belangrijkste oorzaken van pigmentvlekken zijn een auto-immuunziekte, zon, ouderdom, sproeten, hormonen (zwangerschap, pilgebruik), doorbloedings­stoornissen en medicatie.

  Wat kan de huidtherapeut doen?
  De huidtherapeut kiest op grond van de diagnose de beste behandeling:
  – Lasertherapie. Het laserlicht dringt door de huid, zonder deze te beschadigen, en wordt opgenomen door het bloed en het pigment in de huid. Hierdoor ontstaat warmte, die ervoor zorgt dat de bloedvaatjes dichttrekken en het overtollige pigment wordt opgeruimd.
  – Peeling. Door middel van het zuur wordt de vaste laag dode huidcellen opgelost, waardoor de huid een frisser en gladder aanzien krijgt en pigmentvlekjes vervagen. De doorbloeding verbetert, waardoor afvalstoffen worden afgevoerd. Een paar dagen later gaat de huid schilferen.
  – Cryotherapie. Met de CryoPen kunnen heel gemakkelijk, snel en doeltreffend de vlekjes en alle verdere goedaardige huidletsels verwijderd worden, tot op de millimeter nauwkeurig, zodat de behandeling van gezond weefsel wordt vermeden.
  – Camouflage. Camouflage is bedoeld om kleurverschil in de beschadigde of aangedane huid onopvallend te maken. Er zijn speciale camouflagecrèmes met een hoger pigmentgehalte dan foundations die de patiënt zelf kan leren gebruiken nadat het juiste product en de juiste kleur zijn bepaald.

  Passende behandeling
  Bij Huidtherapie Amersfoort streven we naar een ­behandeling die bij je past:
  – voor al jouw huidproblemen
  – door deskundige en ervaren huidtherapeuten
  – persoonlijke behandeling
  – innovatieve behandelmethoden
  – vergoeding door zorgverzekeraar mogelijk
  – ruime openingstijden
  Voor een succesvolle behandeling is jouw motivatie onmisbaar.

  Afspraak maken
  Een verwijzing voor huidtherapie is niet nodig doordat we direct toegankelijk zijn. Dit geldt echter niet voor chronische aandoeningen zoals lymfoedeem. Vanuit de aanvullende verzekering worden behandelingen als acne, camouflage, oedeem en ontharing vergoed.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply