Rate this post
 • Huidverbetering begint bij jou
  Rate this post

  Goed voor je huid zorgen is goed voor jezelf zorgen. Dat je huid in goede conditie is, is goed voor je zelfvertrouwen en heeft een grote invloed op de manier waarop je huid ouder wordt. Ook al zorg je nog zo goed voor je huid, toch kun je met de jaren kwaaltjes krijgen, waardoor je uitstraling niet meer bij je vitale gevoel past. Rimpels, vlekjes en storende vaatjes bijvoorbeeld. Dit kan storend zijn of je leeftijd verraden. Hoe kom je daar eigenlijk vanaf?

  Op je best ouder worden gaat gepaard met een beetje hulp. Daarom kijken we tijdens het verouderende huidconsult bij EMC Gooi & Eemland naar het hele plaatje. Tijdens een gezamenlijke intake kijkt zowel een dermatoloog als een huidtherapeut naar jouw huid. De dermatoloog zal met een medische blik jouw huid bekijken. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van eventuele huidaandoeningen zoals couperose, ouderdomswratjes of pigmentvlekken. Ook kijkt de dermatoloog naar de aanwezigheid van rimpels en de oorzaak hiervan. De huidtherapeut zoomt in op de algehele conditie van je huid. Er wordt onder andere gelet op de huidstructuur, doorbloeding, aanwezigheid van verstopte talgklieren en eventuele littekens. Zowel de dermatoloog als de huidtherapeut is essentieel in het proces van huidverbetering en beiden bieden verschillende perspectieven die tijdens het consult samenkomen.

  Naar aanleiding hiervan wordt een persoonlijk behandelplan en huidverzorgingsadvies opgesteld. Zo kan een laserbehandeling, chemische peeling of het gebruik van injectables ervoor zorgen dat je uitstraling weer frisser wordt.

  Behandelmogelijkheden

  Chemische peeling
  Ontzettend effectief en huidverjongend is een chemische peeling. Deze behandeling kan bijvoorbeeld helpen bij een doffe huid, rimpels of roodheid. De actieve stoffen in een peeling versnellen het natuurlijke proces van afschilfering, waardoor de celdeling van de huid wordt gestimuleerd. Door de zuren wordt de structuur van de huid verbeterd en gehydrateerd, waardoor de huid jonger en strakker zal ogen.

  Gefractioneerde ablatieve CO2 laser
  Tegen rimpels en andere signalen van huidveroudering kan de CO2 laser worden gebruikt. Tijdens een behandeling met de laser worden minuscule gaatjes in de huid gemaakt. Zo wordt de huid gestimuleerd om zich te vernieuwen, waardoor deze strakker en gladder wordt. Ook bestrijdt deze behandeling lichte pigmentvlekjes en oneffenheden. De aanmaak van collageen wordt gestimuleerd, waardoor de huid steviger wordt.

  PiQo laser
  Anders dan de CO2 laser, genereert de PiQo warmte in de huid. Dit gebeurt op het niveau van de fibroblasten. Dit zijn huidcellen die zorgen voor de aanmaak van collageen, dat stevigheid aan de huid geeft. Door de warmte van de laser gaan de fibroblasten meer collageen aanmaken. Hierdoor wordt de huid op een subtiele manier verstevigd en wordt de structuur van de huid verfijnd. Fijne rimpels verminderen en lichte pigmentvlekken vervagen.
  De laser brengt een proces in de huid op gang dat doorgaat tot ongeveer 9 maanden na de laatste behandeling. Gedurende deze periode zal de huid steeds verder verbeteren.

  Filler of botox
  Wanneer je last hebt van plooien en een verslapte gezichtshuid, kan botox of een hyaluronzuurfiller een uitstekende optie zijn. Waar botox ervoor zorgt dat dynamische rimpels verminderen, vullen fillers rimpels en plooien op en geven ze op subtiele wijze volume terug aan het gezicht. Onze specialisten bespreken graag jouw wensen en vertellen alles over de best passende behandelmogelijkheden.

  Wist je dat …
  … behandelingen ook gecombineerd kunnen worden?
  … ouderdomsvlekken vooral ontstaan door zonschade? Daarom verschijnen ze vooral op de
  handen, het gezicht en het decolleté.
  … chemische peeling ook op het decolleté en de handen kan worden toegepast?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply