Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Huidverbetering zonder Botox? Dat kan!

  Ons gezicht spreekt boekdelen en daardoor ­kunnen we er veel van aflezen. Bijvoorbeeld hoe we ons ­voelen, wat we allemaal meegemaakt hebben, of we gezond eten en of we roken. Dit alles bepaalt uiteindelijk wie we nu zijn. In de Chinese geneeskunde zijn lichaam en geest één geheel. Wanneer we in de spiegel kijken, zien we of we in balans zijn. Onze ogen horen te stralen, onze huid heeft dan een zijdeachtige glans en we hebben weinig rimpels. Dit betekent dat we gezond zijn.

  Tijdens de overgangsjaren verandert er enorm veel in het lichaam van een vrouw. Haar huid verslapt en er kunnen onzuiverheden ontstaan in de vorm van acne, mee-eters, kraaienpootjes, gesprongen bloedvaatjes, rimpels, wallen onder de ogen en ouderdomsvlekken. Onderliggende oorzaken kunnen onder andere zijn: hormonale verstoringen, tekorten aan energie, verschillende factoren die stress veroorzaken (waaronder diëten, roken en medicijngebruik). Het gevolg is dat je niet meer lekker in je vel zit. Er is dan duidelijk sprake van een ‘disbalans’.

  Veilig alternatief voor Botox
  Met behulp van de Chinese gelaatsdiagnostiek in combinatie met de Chinese pols- en tongdiagnose kan ik de oorsprong van je klachten vinden en zo de gevolgen ervan in je gezicht verminderen. Tijdens het intakegesprek wordt een behandelplan opgesteld naar aanleiding van jouw wensen, je klachten, je levensstijl en de uiteindelijke ­diagnose. Als je geen behoefte hebt aan Botox-injecties, fillers en/of chirurgische ingrepen, dan is cosmetische acupunctuur misschien iets voor jou. Het is een goed alternatief, is minder kostbaar, is veilig en praktisch pijnloos. Het kent niet of nauwelijks bijverschijnselen of risico’s van vervormingen, verlammingen of tintelingen. Verder is er geen langdurige periode van herstel met ­zwellingen en verkleuringen.

  Hoe werkt het?
  Er worden heel dunne naaldjes vlak onder de huid op onder andere het voorhoofd en de kaaklijn gestoken. Door het prikken wordt de doorbloeding en de vochthuishouding van de huid geactiveerd, zodat er onder andere meer voedingsstoffen in de onderliggende weefsels kunnen komen, afvalstoffen worden afgevoerd en de collageenaanmaak wordt gestimuleerd. Hierdoor gaan de huidcellen weer groeien en wordt er nieuw bindweefsel onder de rimpels aangemaakt. Je huidverzakking of -verslapping zal duidelijk verbeteren, je rimpels worden zachter of minder diep of kunnen zelfs verdwijnen. Ook de scherpe lijnen in het gezicht kunnen met cosmetische acupunctuur verzacht worden, zonder dat je jouw eigen gelaatstrekken verliest, terwijl je je natuurlijke uitstraling behoudt.

  Goed voor je hele lichaam
  Tijdens dezelfde behandeling worden er ook acupunctuurpunten in je oor, op je schedel en in je lichaam aangeprikt ter ondersteuning van de algehele doorbloeding en het afvoeren van de afvalstoffen. Hierdoor worden de gevolgen in het gezicht minder en is er sprake van een holistische behandeling. De gezichtsbehandeling wordt afgesloten met een massage van je gezicht, hals en nek. Deze totale behandeling draagt uiteindelijk eraan bij dat ook jouw hele lichaam zich jonger en beter voelt.

  Acupunctuur wordt grotendeel vergoed vanuit de ­aanvullende verzekering. Je hebt geen verwijzing van een arts nodig.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply