4/4 - (1 stemmen)
 • Huilbaby? Er is wat aan te doen!
  4/4 - (1 stemmen)

  Een baby kan als gevolg van een lange of juist erg snelle bevalling klachten ontwikkelen, en hierdoor veel gaan huilen, maar vaak is het bij een huilbaby moeilijk om erachter te komen waarom die huilt. Tegelijkertijd vertoont het kind perioden van onrust, kan het ontroostbaar zijn, gaat het drinken vaak moeizaam en met onderbrekingen, heeft het soms last van winderigheid of heeft het een buik die opgezet is. Dit alles geeft de ouders het gevoel dat het kind ongelukkig is en continu huilt.

  Osteopathie kan hierop inspelen. Baby’s en jonge kinderen reageren meestal erg goed op osteopathie. Ook huilbaby’s kunnen door een osteopaat vaak succesvol behandeld worden. De invloed van de geboorte op de schedel, blokkades in de nek en wervelkolom kunnen ervoor zorgen dat een baby zich niet prettig voelt. Maar ook het onvolledig op gang ­komen van het darmsysteem kan hieraan debet zijn. Door op deze gebieden in te grijpen, zorgt de osteopaat ervoor, dat de beweeglijkheid van de weefsels toeneemt, het zenuwstelsel minder geprikkeld wordt en het darmsysteem zich beter kan ontwikkelen. Je kind wordt rustiger en tevreden. De handgrepen van een osteopaat zijn dermate zacht, dat baby’s al kort na de bevalling behandeld kunnen worden. Baby’s die met een duidelijke vervorming aan de schedel worden geboren, zie ik het liefst zo snel mogelijk. Daar kun je als osteopaat direct op inspelen.

  Mooie momenten
  De technieken die worden gebruikt tijdens de behandeling, zijn subtiel. Door deze technieken probeer ik de beweeglijkheid van de verschillende weefsels te optimaliseren. Soms zie je het kindje een zucht geven en dan voel je dat het letterlijk en figuurlijk de spanning loslaat. Dat zijn de mooie momenten van het werk!

  Over mij
  Naast mijn werk als fysiotherapeut heb ik de titel ­’Osteopaat D.O.’ behaald aan de International Academy of Osteopathy.
  Osteopathie inspireert en motiveert mij enorm omdat het een geneeswijze is die zich richt op het lichaam als één geheel. Bovendien behandelt die niet alleen de functiestoornissen, maar gaat die ook op zoek naar de oorzaken hiervan. Het doel om samen aan gezondheid te werken zie ik als een uitdaging. Op dit moment volg ik de post-academische module Osteopathie bij kinderen aan de International Academy of Osteopathy.

  Wil je weten of osteopathie iets voor jouw kindje kan betekenen? Dan kun je altijd bellen of mailen voor advies of informatie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply