Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Van huilbaby naar blije baby
  Rate this post

  Het jonge ouderschap is geweldig mooi. Maar soms wordt je prille geluk wreed verstoord en ben je als ­ouder doodmoe en ten einde raad. Je pasgeborene zorgt voor slapeloze nachten door continu te huilen of omdat hij veel last heeft van darmkrampjes. Chiropractie kan ­uitkomst bieden.

  Schuivende botten
  Wist je dat tijdens de geboorte de verschillende botten van de schedel over elkaar heen schuiven? Dit gebeurt om de gang door het smalle geboortekanaal mogelijk te maken. Eenmaal ‘buiten’ ontvouwt de schedel zich als de bladeren van een bloem en valt alles op zijn plaats.

  Gevolg welzijn kind
  Tijdens een bevalling worden grote krachten uitgeoefend op het lichaam van het ongeboren kind. De beweeglijkheid van het lichaampje en de schedel zorgen er in het algemeen voor dat deze krachten goed kunnen worden opgevangen. Maar als de bevalling erg lang heeft geduurd, of als deze juist heel snel is gegaan, kan dat gevolgen hebben voor het welzijn van het kind. Bij een kunstver­lossing met bijvoorbeeld een tang, vacuümpomp of keizersnede is de kans op een geboortetrauma groter doordat er aan het hoofdje wordt getrokken en gedraaid.

  Individu
  De oorzaak van de klachten of de oorzaak van een huilbaby kan heel verschillend zijn. Hoe klein ook: ieder kind is een individu, dat andere achtergronden heeft en zich anders uit. In veel gevallen kan een verstoorde beweeglijkheid en/of verhoogde spanning de oorzaak zijn van de klachten.

  Zachte handgrepen
  Pediatrische chiropractie is een zachte en efficiënte geneeswijze en is geschikt voor baby’s en kinderen.
  De chiropractor kan met behulp van zachte handgrepen jouw kindje onderzoeken. De beweeglijkheid c.q. spanning, die verantwoordelijk is voor de klachten, kan worden behandeld.

  Prettige behandeling
  Het behandeltraject wordt gemaakt naar gelang de aard van de klachten. De behandeling voelt prettig aan. Vaak vallen de baby’s zelfs in slaap. Na de behandeling volgt na een paar dagen tot een week een tweede afspraak: het zelfherstellend vermogen van het lichaam heeft tijd nodig om tot een nieuw evenwicht te komen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply