Rate this post
 • Hulp bij alcoholmisbruik door vrouwen
  Rate this post

  Een wijntje bij het eten, een koud biertje bij het uitgaan of een lekker borreltje voor het slapengaan. Er is niks mis mee om af en toe alcohol te drinken. Samen een ‘drankje doen’ is heel gezellig. Maar wanneer het nuttigen van dat drankje voor de gezelligheid of ter ontspanning na verloop van tijd in frequentie toeneemt, kan er een groot probleem ontstaan: alcoholisme is een verslaving die ernstige gevolgen kan hebben. Vaak ontkent de persoon in kwestie het probleem. Nee hoor, met hem of haar is helemaal niks aan de hand. Maar jij weet beter, jij merkt dat het gedrag van deze persoon is veranderd en dat er regelmatig smoesjes moeten worden verzonnen om onder het werk of afspraken uit te komen.

  Het aantal vrouwen met een alcoholverslaving neemt toe. Toch rust er nog steeds een groot taboe op. Vrouwen die verslaafd zijn voelen zich vaak onbegrepen en kampen met schuld en schaamtegevoelens. Het valt niet mee om alle ballen in de lucht te houden: ze zijn partner, moeder en hebben soms nog een baan. Ken jij iemand in je omgeving bij wie je dit herkent? Kampt jouw moeder, dochter, zus of beste vriendin met dergelijke problemen? Misschien is het probleem moeilijk bespreekbaar, maar biedt haar de helpende hand. Probeer haar ervan te overtuigen dat er hulp geboden kan worden. Gespecialiseerde hulp, speciaal voor vrouwen met een alcoholverslaving.

  Ervaringsdeskundige
  Wilma Vink is ervaringsdeskundige. Ooit kampte zij met een alcoholverslaving, maar na een intensieve therapie nam haar leven een positieve wending. ‘Ik heb weer dromen en plezier in het leven. Na diverse activiteiten op het gebied van voorlichting aan en contact met lotgenoten, realiseerde ik mij dat het mijn passie en doel voor de toekomst is om andere verslaafden te helpen. Ik gun iedereen de positieve wending die mijn leven heeft genomen. Een vrouw in herstel heeft speciale behoeften, maar er was geen hulpverlening die speciaal op verslaafde vrouwen is gericht. Daarom heb ik mij hierin gespecialiseerd. Daarnaast bied ik ook hulp aan de naasten van verslaafden, want ook zij zijn gebaat bij een goede begeleiding.’

  Zoek hulp
  Wilma maakt gebruik van het 12 Stappen Minnesota model. ‘Ik heb hier zelf ook veel aan te danken gehad. Daarnaast werken we samen aan een aantal prioriteiten om het herstel van de vrouw te bevorderen en zoeken we naar praktische oplossingen voor de uitdagingen en problemen waarmee zij wordt geconfronteerd.’

  Twijfel niet langer wanneer je je zorgen maakt om iemand in jouw omgeving. Neem contact op met de huisarts of bel rechtstreeks naar Vrouw in herstel. Ze is het waard, ooit zal ze je dankbaar zijn!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply