Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hulp bij het omgaan met ziekte
  Rate this post

  Geconfronteerd worden met (de diagnose) kanker en alles wat daarbij komt kijken, is voor jezelf en het gezin een heftig, ingrijpend en verwarrend gebeuren. Je leven staat op zijn kop en de omgeving trilt mee…

  Verlies en tegenslag raken je in het hart. Omgaan met ziekte, verlies en rouw is keihard werken. Het vraagt aandacht, inspanning en tijd. In mijn praktijk ga ik uit van de kracht van het kind en het gezin. Ieder kind is een kei en daar staat Kei-JIJ voor. Kei-JIJ is een praktijk voor speltherapie, rouw- en verliesbegeleiding, gespecialiseerd in de ondersteuning en begeleiding aan kinderen, jongeren en het gezin op het moment dat ze geconfronteerd worden met verlies van gezondheid, ziekte, sterven en rouw.
  Bij Kei-JIJ tref je de expertise om het kind en het gezin te ondersteunen. Door gesprek, door (creatief) bezig te zijn en/of door spel krijgen kinderen de handvatten om hun eigen emoties de ruimte te geven.

  Agmar Butcher
  Achter Kei-JIJ zit Agmar Butcher, pedagoog, spel-, rouw- en verliestherapeut. Zij heeft meer dan 10 jaar werkervaring in academische ziekenhuizen op de afdeling (kinder-)oncologie en IC in de begeleiding van kinderen en gezinnen bij de omgang met ziekte, verlies en rouwprocessen. Agmar is aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen en Kei-JIJ wordt door een aantal zorgverzekeraars zonder doorverwijzing (deels) vergoed. Neem gerust contact op voor meer informatie of het aanvragen van een folder.

  Voor hulpverleners
  Kei-JIJ organiseert ook workshops voor professionals binnen scholen en (zorg)instellingen. Daarnaast heeft Kei-JIJ een (laagdrempelig) therapeutische tool ontwikkeld, www.samenkrachtigoppad.nl, die kan worden ingezet om emoties en (moeilijke) onderwerpen onder professionele begeleiding bespreekbaar te maken. Deze tool voor de psychosociale professional is binnenkort verkrijgbaar.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply