Rate this post
 • Hulp nodig bij borstvoeding?
  Rate this post

  Borstvoeding is de meest natuurlijke voeding voor een baby. Het bevat geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en bevat alle ingrediënten voor optimale groei, hersenontwikkeling en ontwikkeling van het afweersysteem.

  Het advies van de WHO en Unicef om 6 maanden lang alleen borstvoeding te geven en tot in het tweede levensjaar voortzettend naast andere voeding wordt in Nederland niet altijd gehaald. Nog belangrijker: het doel dat de moeder zichzelf gesteld heeft, wordt niet altijd gehaald! Een lactatiekundige IBCLC kan een moeder helpen om haar doel te bereiken door professionele begeleiding bij borstvoeding te geven. Borstvoeding geven gaat meestal vanzelf, maar soms is er extra hulp nodig. Hoe sneller uitdagingen met de juiste adviezen aangepakt worden, des te eerder en langer moeder en kind weer samen kunnen genieten.
  Als doktersassistente bij een verloskundige praktijk en lactatiekundige heb ik al meer dan 10 jaar ervaring in het geven van informatie aan aanstaande ouders en het geven van ­ondersteuning bij verschillende uitdagingen bij borstvoeding.
  Inmiddels geef ik als lactatiekundige IBCLC maandelijks informatiebijeenkomsten over het geven van borstvoeding, kom ik bij ouders thuis om een persoonlijk advies te geven naar aanleiding van de situatie en het verloop van de borstvoeding, en geef ik informatie over de aanschaf van bijvoorbeeld een kolf en over werk.
  Veel zorgverzekeraars vergoeden een consult van een lactatiekundige IBCLC.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply