Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hulp voor een succesvolle schoolloopbaan
  Rate this post

  De komende maanden zijn spannende tijden voor leerlingen van groep 8. Immers: zij gaan afscheid nemen van hun vertrouwde basisschool en kijken ondertussen al reikhalzend uit naar de school waar ze straks naartoe gaan. Deze overgang brengt grote veranderingen met zich mee. Hoe zal dat gaan? Met nieuwe klasgenoten, voor ieder vak een andere leerkracht, meer nadruk op cijfers en presteren? Met een groter beroep op zelfstandigheid, op plannen en organiseren en studievaardigheden.

  Struikelblok bij de overgang van groep 8 naar de brugklas is de totaal andere manier van werken en leren. Vaak blijkt dat niet de leerstof het probleem is, maar het leren zelf. Het leren op school vraagt om specifieke leervaardigheden. Het is de kunst om je eigen specifieke leereigenschappen te ontdekken en die op de juiste manier te gebruiken. Dan wordt leren effectief en gemakkelijk. Kinderpraktijk “Kind op Stap” ondersteunt jongeren bij deze nieuwe start met behulp van de training ‘Ik leer leren’ én eventueel met individuele begeleiding in de eerste maanden van de brugklas.
  Met deze training ontdekken kinderen alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, motivatie vasthouden en concentreren. Kortom: ze leren hóé te leren, met hun eigen plan van aanpak.
  Resultaat van deze ondersteuning is dat leerlingen binnen het huidige onderwijssysteem hun schoolloopbaan met zelfvertrouwen succesvol kunnen doorlopen. Kijk voor verdere informatie over de training en de individuele begeleiding op www.kindopstap.nl of www.ikleerlerenalmere.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply