Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hulp thuis of op school
  Rate this post

  Bij reken- en andere leerproblemen weten ouders en leerkrachten 1+1=vier! al goed te vinden. Sinds kort is het ook hét adres voor andere hulpvragen. Orthopedagoog Monique Severijnen verleent de hulp zoveel mogelijk thuis of op school, maar nu ook in de nieuwe praktijkruimte in Wijchen.

  Monique Severijnen gelooft erin dat, als alle opvoeders (ouders en leerkrachten) hetzelfde willen en hun aanpak op elkaar afstemmen, ze het resultaat verdubbelen. ‘Dan wordt 1+1 dus echt 4. Daarom werken we altijd met alle betrokkenen samen. Nog veel belangrijker is de inzet van het kind zelf en dat het zich verantwoordelijk voelt voor het leerproces. We kijken altijd terug met het kind, om te zien hoe ver het gekomen is en dat samen te vieren.’
  Na een uitgebreide extra opleiding biedt 1+1=vier! nu ook hulp bij andere opvoedings- en ontwikkelingsvragen, voor kinderen met angsten, negatieve gedachten of gevoelens, of moeilijk gedrag, zowel thuis als op school. ­Kinderen die pesten of gepest worden. ­Kinderen die zich niet kunnen concentreren. Aan die kinderen biedt de praktijk hulp, indien nodig aangevuld met een onderzoek naar de achterliggende oorzaken en/of begeleiding voor ouders en school.
  1+1=vier! begeleidt kinderen zoveel mogelijk thuis of op school. Is dat niet de meest optimale omgeving, dan is er nu ook de nieuwe praktijkruimte aan de Kraaijenberg in Wijchen. Voor een behandeling is een vergoeding door de gemeente mogelijk, na een verwijzing van de huisarts of het sociaal wijkteam.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply