Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hypnose: de sleutel naar zelfbevrijding!
  Rate this post

  Je hebt vast wel eens ‘hypnose’ voorbij horen komen op tv of van horen zeggen, maar wat is hypnose nou eigenlijk en wat kan hypnose voor jou betekenen? Hypnose is een bewustzijnstoestand waarbij je zeer ontspannen bent en tegelijkertijd je volledig concentreert.

  Hypnose is dus niet meer dan een toestand van geconcentreerde aandacht, waarbij je je losmaakt van de omgeving en opgaat in je eigen binnenwereld. Hypnose is geen ‘slaap’. Je kunt alles nog horen, kunt gewoon praten en zelfs ­opstaan zonder uit hypnose te raken. Je hebt zelf de controle en er gebeurt niets tegen je eigen natuurlijke wil in.

  Ons ‘bewustzijn’
  Wist je dat 90% van ons gehele bewustzijn ons onder­bewustzijn en hoger bewustzijn omvat? Je kunt het vergelijken met de harde schijf van een supercomputer waar ongelofelijk veel programma’s op geïnstalleerd staan. Hierin liggen onder andere onbewust opgeslagen herinneringen, overtuigingen en emoties uit dit leven en misschien zelfs wel uit vorige levens. Je kunt ze ervaren als richtingaanwijzers die je voelt in je fysieke lichaam en die invloed hebben op je ervaringen en gedrag. Het onderbewustzijn is ‘subjectief’, wat wil zeggen dat het niet kan redeneren en geen onderscheid maakt tussen goed en kwaad, en positief of negatief. Het is verantwoordelijk voor elke functie die je automatisch uitvoert zonder bewuste tussenkomst van een gedachte.

  De poortwachter
  Die kleine 10% van ons bewustzijn kun je zien als een soort van ‘poortwachter’. Het maakt gebruik van onze 5 zintuigen en is in tegenstelling tot ons onderbewustzijn wél in staat om te redeneren. De poortwachter beslist welke programma’s je wel of niet installeert op je harde schijf. Die poortwachter is bij kinderen nog niet goed genoeg ontwikkeld, waardoor een kind gemakkelijker programma’s (positief of negatief) installeert op zijn harde schijf. Door hypnose omzeil je als het ware de poortwachter en kun je gemakkelijk in het onderbewustzijn onderzoeken wat er aan de basis ligt van je programma’s. Hierin kun je loslaten wat losgelaten mag worden en het programma als het ware herschrijven.
  Hypnose is dus een mooie manier om op een ontspannen wijze een mooie reis te maken binnen je onderbewustzijn en daar de veranderingen in aan te brengen die je wenst om jou weer helemaal in je kracht te zetten.

  Kan ik wel in hypnose?
  Iedereen is gedurende de dag meerdere keren in een ´hypnotische staat’. Het is die roezige staat net voordat je wakker wordt en dezelfde staat net voordat je in slaap valt waarin je onderbewustzijn het meest ontvankelijk is voor onder andere suggesties. Hypnose is eigenlijk niets meer dan geconcentreerde aandacht waarin de ­focus ligt op de stem van de hypnotiseur en de ­instructies die de ­hypnotiseur je geeft en waarin je je richt op je binnenwereld.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply