Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Ideaal als je zelf opgroeiende kinderen hebt’

  Ruim 20 jaar geleden was ik nog directiesecretaresse en zat ik hele dagen op kantoor. Toen mijn toen 1-jarig zoontje erg ziek werd, wilde ik er voor hem zijn, en dat gaat niet als je weg van huis bent. Ik heb toen mijn baan opgezegd, zodat ik voor hem kon zorgen. Maar ik wilde me na een tijdje toch weer nuttig maken.

  Op een gegeven moment sprak ik een vriendin, die als gastouder werkte. Ze zei toen tegen mij: ‘Is dat ook niet iets voor jou?’ Ik heb contact opgenomen met een gastouderbureau en kon snel daarna beginnen. En ik ben er nooit mee opgehouden…

  Een groot voordeel van het gastouderschap is dat zo’n baan goed te combineren is met je eigen gezin. Ik ben tenslotte altijd thuis en kan zo werk én zorg voor mijn eigen kinderen prima combineren. Voor de gastkinderen ben ik een verlengstuk voor ‘thuis’. Ik ben een vast gezicht voor het kind dat aan mij is toevertrouwd, en ben er altijd voor hem of haar. Ik ben zelf gek op kinderen, en heb er op dit moment 10 onder mijn hoede, verdeeld over 4 dagen. De jongste is 8 maanden en de oudste is 10 jaar, en ik merk dat ze blij zijn als ze mij weer zien. Ik heb altijd een paar kinderen tegelijk in de opvang; maximaal 6 tegelijk. Door de samenstelling van de groep leren ze rekening te houden met elkaar. Sommige kinderen en ouders zijn ook bevriend met elkaar buiten de opvanguren. In de afgelopen 20 jaar heb ik kinderen gehad met verschillende karaktereigenschappen, geloofsovertuigingen, ziektes en ‘uitdagingen’, en dat is altijd goed gegaan, ook omdat ik een goed contact heb met de ouders. Je leert er ook veel van.

  Bij Mare Gastouderbureau zit ik al praktisch sinds de oprichting. Het fijne van Mare is dat het bureau je heel zelfstandig te werk laat gaan en dat je kunt doen wat bij je past. En als je vragen hebt, is er een vast aanspreekpunt. Je wordt er goed begeleid. De medewerkers zijn heel betrokken bij wat ik doe en denken met me mee, en allerlei administratieve zaken waar ik weinig mee heb, zoals de urenregistratie en het regelen van uitbetalingen, nemen ze uit handen. Via nieuwsbrieven blijf ik op de hoogte van allerlei ontwikkelingen. Je kunt via het bureau ook allerlei interessante curussen volgen, waarbij je kunt kiezen wat bij je past. Zelf ga ik een cursus volgen in gebarentaal voor kinderen. Het bevalt me goed bij Mare, en voorlopig ga ik gewoon lekker door als gastouder!

  Marion Tip uit Naarden

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply