Rate this post
 • ‘Ieder kind kan leren’
  Rate this post

  Wist je dat iedereen leert op zijn eigen ­manier? Hoe onthoud jij het beste 10 woordjes? Zien, horen, doen (schrijven/tekenen) of combinaties? Om te kunnen leren, heeft een kind veel vaardigheden nodig. Denk aan: op je beurt kunnen wachten, emoties reguleren bij frustratie, starten met een taak, plannen, concentratie, omgaan met spanningen. In mijn trainingen “Ik leer leren” oefen ik deze vaardigheden met kinderen.

  Opgroeien is best pittig. Er komt aardig wat bij kijken: verwachtingen, social media, vriendschappen en puberteit en, o ja, leren op school. Dit alles vraagt veel energie. Vaak komt er bij kinderen een moment dat het op school minder gaat. Veel kinderen lukt het om zich te blijven ontwikkelen volgens de (cito-)ontwikkelingslijn, maar als dat niet lukt, ontstaat er een leerachterstand. De standaard aanpak met extra huiswerk, Remedial Teaching of huiswerkbegeleiding of bijles gaat vaak voorbij aan de ontbrekende vaardigheden en leerstijlen. In de training “Ik leer leren” of bij individuele coaching is de eerste stap het zoeken naar de eigen leerstijl. De tweede stap is het verbinden van de leerstijl aan de vaardigheden die je kind nodig heeft voor het uitvoeren van de schooltaken. Verder geef ik ook allerlei praktische leertips.
  Leerlingen van groep 7 tot middelbare scholieren hebben hier plezier van, en brugklassers maken zo een fijne start op het voortgezet onderwijs!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply